Дієта, багата на жирну рибу, продовжує життя і сприяє здорової старості.
Нове дослідження під керівництвом Хайді Гавкіт (Heidi Lai) з Фридманской школи живлення і політики в Університеті Тафтса в Бостоні продемонстрував взаємозв'язок між раціоном, багатим на омега-3, і гарним самопочуттям в старості, повідомляє BMJ.
Дослідження стартувало в 1992 році. У середньому всім учасникам було близько 74 роки. Рівень їх омега-3 в крові вимірювався тоді, через 6 років та 13 років.
Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Омега-3 міститься в лососеві, скумбрії, тунці, оселедці і сардини, а також у горіхах, насінні та рослинних оліях.
Ближче до кінця дослідження в 2015 році близько 89 % учасників страждали від хронічних захворювань, пов'язаних з віком, психічними або фізичними розладами. Учасники похвалилися високими показниками здоров'я.
Аналіз показав, що люди, які харчуються морепродуктами і рибою, у складі якої є омега-3, на 24 % частіше відчували себе краще, ніж інші добровольці
Медики вважають, що омега-3 допомагає контролювати кров'яний тиск і серцевий ритм, а також зменшує запалення.
Однак медики не поспішають вносити цю інформацію в державні рекомендації по харчуванню. І сподіваються провести більш масштабні дослідження.
Нагадаємо, сир, йогурт і інші жирні молочні продукти зменшують ймовірність розвитку діабету 2-го типу.
Як повідомляв портал "Знай.uа", цукровий діабет збираються лікувати шляхом пересаджування свинячих иснулиновых клітин підшлункової залози.
Також "Знай.uа" писав, що їжа в поспіху не тільки провокує проблеми з кишково-шлунковим трактом, а й може стати причиною захворювання на діабет.