Незвичайний експеримент, проведений дослідниками з Університету Джеймса Кука, показав, що любителі фастфуду частіше за інших страждають від депресії.
Група вчених порівняли дієту 200 двох жителів островів Торресової протоки, повідомляє Science Daily.
"Ми дізналися про їх дієтичнi звички, виміряли рівень депресії і взяли зразки крові. Як і слід було очікувати, люди, що живуть на більш ізольованому острові без ресторанів швидкого харчування повідомили про значно більш високе споживання морепродуктів", — заявив глава дослідження Максимус Бергер (Maximus Berger)
Мама найважчої людини Великобританії в паніці – не може поховати 317-кілограмового сина
Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили
Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Аналіз виявив присутність депресивних симптомів різного ступеня тяжкості у дев'ятнадцяти чоловік: шістнадцять з них були з першого острова. Зразки крові виявили відмінності між рівнями двох жирних кислот у людей, які жили на відповідних островах.
Медики нагадали, що сучасні західні дієти містять надто величезна кількість жирних кислот, що призводять до розвитку депресії (n-6 PUFA).
За словами медиків, результати дослідження продемонстрували, дієта може надавати довгостроковий вплив на імовірність виникнення депресії.
Як повідомляв портал "Знай.uа", нове дослідження, в якому взяли участь 23 000 чоловік у віці від 40 до 77 років, пролило світло на профілактичні особливості середземноморської дієти.
Також "Знай.uа" писав, що надмірне вживання їжі, багатої на глютен в період вагітності подвоює ризики наявності діабету 1-го типу у новонароджених.