Щоденні спортивні вправи тривалістю від 10 хвилин позитивно впливають на ділянку мозку, яка відповідає за зберігання та організацію спогадів.

До такого висновку прийшла група вчених з Університету Каліфорнії і Японського університету в Цукабе після невеликого експерименту за участю 36 осіб у віці 20 років, пише Daily Mail.

У першій фазі дослідження добровольцям провели десятихвилинну тренування, а потім відправили на магнітно-резонансну томографію.

Наступного разу команда дослідникiв відразу провела МРТ-обстеження без будь-яких фізичних вправ.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

Результати сканування в першому випадку показали зміцнення зв'язків в ділянках зубчастої фасції гіпокампу та області кори, які відповідають за формування докладних спогадів.

"Гіпокамп має вирішальне значення для створення нових спогадів; це одна з перших областей мозку, яка погіршується по мірі того, як ми стаємо старше, а також у разі виникнення хвороби Альцгеймера", — розповів один з керівників дослідження Майкл Ясса (Michael Yassa).

Раніше медики вже припускали, що вправи прискорюють виробництво нових клітин головного мозку та поліпшують пам'ять.

"Навіть короткі прогулянки протягом дня можуть справляють значний ефект на поліпшення пам'яті і пізнання", — заявляє лікар.

Далі дослідники мають намір проаналізувати дані літніх людей, у яких високий ризик розвитку вікових психіатричних розладів. Медики сподіваються визначити кількість і види спортивних вправ необхідних для поліпшення їх стану.

Нагадаємо, кілька хвилин інтенсивних фізичних вправ приносять ту ж користь, що і тривалі тренування.

Як повідомляв портал "Знай.uа", недавні дослідження стверджують, що заняття йогою також позитивно впливають на сексуальне здоров'я як у жінок, так і у чоловіків.

Також "Знай.uа" писав, що щоденна прогулянка тривалістю 35 хвилин зменшує ймовірність розвитку інсульту у літніх людей. Найчастіше набагато серйозні випадки реєструвалися у людей з малорухливим способом життя