Правильний вибір заправки салату покращує його смак і розкриває харчові якості кожного з інгредієнтів. Однак не менш важливо, щоб ця заправка також приносила користь організму. Часом неправильно підібрані компоненти призводять до надмірною кількістю калорій, підвищеного цукру і нездорового жиру.

Дієтолог Синтія Сасс розповіла про п'ять корисних салатних дресiнгах, які не тільки роблять це блюдо смачніше, але й корисніше:

Винегретная заправка

До складу цього салатного дресiнгу входить оливкова олія холодного віджиму і оцет. Рослинна олія з оливок багата на антиоксиданти, які знижують запалення по всьому тілу, покращують функції мозку і пам'яті, нормалізують рівень цукру в крові, а також ефективні в боротьбі з раком, серцевими захворюваннями, діабетом типу 2 та інсультом.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Тахін

Традиційний східний соус з меленого кунжутного насіння. Саме він підсилює смакові якості страв з фалафелем і хумусом.

Дві столові лошки тахін містять 5 г білка, 3 г клітковини. Крім цього, його компоненти багаті на мідь, марганець, кальцій, магній, залізо, цинк, селен і тіамін.

Гуакамоле

Вважається, що пюрированное авокадо в поєднанні з помідорами, перцем і зеленню надає омолоджуючий ефект. Більш того, у складі цієї заправки понад 20 різними вітамінів і мінералів. Ймовірно, тому у прихильників авокадо в раціоні присустствует високе споживання клітковини, вітамінів Е і К, магнію і калію.

За твердженнями деяких дієтологів, авокадо зменшує бажання є на п'ять годин. Крім цього, підвищує абсорбцію антиоксидантів, зменшує "поганий" холестерин і нормалізує кров'яний тиск.

Хумус

Типовий рецепт це заправки включає в себе нут, оливкова олія холодного віджиму або тахін (або обидва компоненти), лимон, часник, сіль і перець.

Відповідно до одного з недавнім дослідженням, люди, які регулярно харчуються нутом або хумусом, мають більш високий рівень споживання кількох основних поживних речовин: харчових волокон, фолієвой кислоти, магнію, калію, заліза і вітамінів A, E і C.

За деякими даними, любителі нуту/хумуса на 53% рідше страждають ожирінням.

Песто

Більшість людей не уявляють собі соус песто як салатної заправки. І дуже даремно.

В двох столових ложках міститься 2 грами білка і клітковини, а також 6% від щоденної норми заліза. Соус на основі базиліка, насіння пінії, сиру і оливкової олії також багатий на антиоксиданти.

Нагадаємо, протизапальна дієта, до складу якої входять шоколад, червоне вино і пиво, сприяє довгого життя.

Як повідомляв портал "Знай.иа" дієтологи стверджують, що жінки, в чиєму раціоні багато овочів, горіхів, оливкогового масла і морепродуктів, що на 22 % рідше страждають від інсульту.

Також Знай.иа" писав: для чого потрібен вітамін B12.