Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль анонсував прийняття рішення щодо ПСО на ринку електричної енергії найближчим часом, повідомило агентство "Інтерфакс-Україна".

«Врегулювання балансу на ринку Е/Е – це одне з перших завдань, яке отримав новопризначений в.о. міністра енергетики України Юрій Вітренко. Міненерго зараз активно працює з НКРЕКП, проводить розрахунки по ПСО на ринку Е/Е, розглядає різні моделі. Ми готуємося прийняти це рішення найближчим часом",-сказав прем'єр – міністр на офіційному відкритті ПЛ 750 кВ» Запорізька АЕС-Каховська " в четвер.

Щодо можливого підвищення в 2021 році тарифів на електроенергію для населення прем'єр зазначив, що в рамках відпрацювання моделі ПСО Міненерго і НКРЕКП «прораховують потребу в цьому».

Раніше джерело в уряді повідомило агентству "Інтерфакс-Україна", що Кабінет міністрів на одному з останніх в 2020 році засідань розгляне питання змін моделі покладання спецзобов'язань (ПСО) на ринку електроенергії.

Нагадаємо, тарифи на електроенергію для населення не переглядалися з березня 2017 р.вони становлять 0,9 грн/кВт.год в перші 100 кВт і 1,68 грн/кВт.ч в інший обсяг місячного споживання, в більш чотири рази менше ніж середній тариф в Європі.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

За даними Міністерства енергетики, тариф для населення в грудні 2020 року навіть не покриває витрати на доставку електроенергії від електростанцій до кінцевих споживачів.

Щорічні дотації за заниженими тарифами на електроенергію для населення досягли 65-70 млрд грн.

Ліквідацію перехресного субсидування на ринку електроенергії підтримав Секретаріат Енергетичного Співтовариства і Європейська комісія. Експерти відзначили, що від рішення щодо тарифів залежить подальша фінансова підтримка України від МВФ.