Нардепи планують винести це питання на засідання і викликати для пояснень міністра інфраструктури Владислава Криклія.

Про це УНН повідомили народні депутати-члени комітету Верховної Ради України з питань транспорту та інфраструктури.

Так, народний депутат від фракції "Слуга народу" Ігор Негулевський вважає причиною кризи відсутність у керівника важливого стратегічного підприємства "Украерорух" Андрія Ярмака відповідних посаді освіти і досвіду.

"Я вважаю це ненормальним. Позиція комітету з цього питання теж негативна. Понад рік тому, коли Андрій Ярмак заходив на позицію глави "Украероруху", у нас був виїзний комітет в аеропорту "Бориспіль", де я чітко піднімав питання про те, що у нього немає профільної освіти", - підкреслив нардеп.

Крім того Негулевський вважає, що призначення голови ключового стратегічного підприємства без конкурсу суперечить не тільки законодавству, а й здоровому глузду.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень

Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок

Показати ще

"Зараз вони взагалі пішли іншим шляхом: без конкурсу просто взяли - і призначили. Комітет, природно, буде виносити на засідання це питання", - позначив нардеп.

Він вважає, що це обов'язок і борг депутатів профільного комітету - провести депутатський контроль на предмет порушень чинного законодавства.

"Як свідчить закон про депутатів і їх обов'язки, ми повинні, як мінімум, застерегти і провести депутатський контроль, щоб було все у рамках законодавства, а саме був проведений конкурс. І щоб на конкурс були допущені люди з профільною освітою і досвідом, які цій посаді відповідають", - підсумував Негулевський.

Народний депутат від "Європейської Солідарності" Микола Величкович підкреслив, що у комітеті вже давно хочуть отримати пояснення від міністра інфраструктури Владислава Криклія про те, що відбувається в "Украерорусі". Але міністр всіляко цього уникає.

"Ми давно його (Владислава Криклія - ред.) чекаємо на комітеті. Але він не приходить. Тому ми не володіємо предметно, що там відбувається в "Украерорусі", - розповів нардеп.

Народний депутат Ігор Мурдій також вважає, що кризу на стратегічному державному підприємстві "Украерорух" необхідно розглядати на профільному комітеті Верховної Ради України. Для пояснень також доречно викликати міністра інфраструктури Владислава Криклія.

"Було б добре, щоб прийшов, але сьогодні міністр мовчить. Там є багато, не тільки по "Украерорусі" питань, а й по залізниці, по "Укртрансбезпеці" - по дуже багатьох напрямках є невирішені питання і питання до міністра", - підкреслив він.