Якщо детально проаналізувати біографію радника глави ОП Михайла Пасічника, то впадає в очі, що кожен етап його діяльності закінчувався скандалами, боргами, судами, схемами і корупційними звинуваченнями. Про це пише видання «Дело».

Як повідомляють журналісти, в 1994 році Пасічник заснував фармацевтичну компанію «Фалбі». Розвинути бізнес вдалося, в тому числі, завдяки кредитній угоді з державним «Укрексімбанком». Але через кілька років борг Пасічника перед банком досяг 1 млрд гривень. Довга судова епопея закінчилася тим, що в червні 2020 року «Укрексімбанку» вдалося продати власність «Фалбі» всього за 185 млн гривень.

У 2014 році Пасічника призначили главою Державної служби лікарських засобів. Незабаром його звинуватили в допуску небезпечних кодеїновмісних ліків індійського виробництва, які використовують для виробництва наркотиків, на український ринок.

«Препарат «Кофекс» та інші препарати індійської компанії «Дженом Біотек ПВТ. Лтд» раніше були заборонені через претензії до умов виробництва, безпеки та ефективності. Перевірки виробничих площ в Індії проявляли критичні порушення вимог Належної Виробничої Практики (GMP). Йшлося про 20 критичних порушень, які можуть становити небезпеку для здоров'я людини. Закривши на це очі, тодішнє керівництво МОЗ відправило на позапланову перевірку «Дженом Біотек» всього одного інспектора. Інспектор повернувся з позитивним висновком, і Пасічник як голова Держлікслужби допустив небезпечні ліки на український ринок. До слова, міністерство тоді очолював Олег Мусій і саме з ним Пасічник працював в тандемі», - наголошується в матеріалі.

Як з'ясувалося, після легалізації індійські препарати були виявлені саме на аптечних складах «Фалбі».

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

У публікації наголошується, що в 2021 році доля всієї держави багато в чому буде залежати від менеджменту в медичній сфері. Саме тому варто уважніше придивитися до обличчя, безпосередньо наближеному до глави Офісу Президента України.