Голову Держагентства резерву України та його першого заступника призначать без конкурсу шляхом укладення контракту. Про це йдеться в розпорядженнях Кабінету Міністрів №№ 1571 і 1572 від 16 грудня.Як сказано, у розпорядженні, Кабмін погодився з пропозицією міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка про необхідність призначення на вакантну посаду голови Держрезерву шляхом укладення контракту про проходження державної служби.

Проводити співбесіди на дану посаду доручено Петрашку.

Нагадаємо, у жовтні на одну з найпривабливіших посад у дозвільній системі — голови Держслужби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів - була призначена Владислава Магалецька. Ігор Петрашко не просто подав кандидатуру Магалецької на затвердження, а й особисто домігся призначення без конкурсу, тільки за співбесідою, як виняток у зв'язку з пандемією.

У листопаді, знову без конкурсу, на посаду тимчасово виконуючого обов'язки голови правління Державної продовольчо-зернової корпорації України "(ДПЗКУ) був призначений Андрій Власенко. Хоча за пару тижнів до цього Петрашко звільнив Власенка з посади керівника Державного підприємства «Укрлектрави» у зв'язку з неналежним виконанням службових обов'язків. На момент його звільнення податковий борг підприємства становив 12 млн грн.