Національне антикорупційне бюро (НАБУ) вдалося до безпрецедентних фальсифікацій у справі «Роттердам+», що остаточно підриває довіру до професійності цього органу.


Про це заявив народний депутат, екс-голова СБУ Валентин Наливайченко.


«Замість реальної боротьби з корупцією бюро перетворилося в агентство, яке спеціалізується на чорному піарі та замовних політичних іграх. Кілька днів тому ми стали свідками ганебного вчинку детективів НАБУ – публікація в ЗМІ прослушки приватних розмов громадян, які не мають жодного відношення до будь-якої кримінальної справи», - зазначив нардеп на своїй сторінці в Facebook.


Екс-голова СБУ додав, що подібні дії дискредитують всю антикорупційну систему.


«Правоохоронним органам надано право прослуховувати громадян лише з метою збирання доказів для судового процесу, а не для того, щоб приватні розмови публікувати в ЗМІ для подальшого шантажу», - наголосив надреп.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Показати ще


Наливайченко наголосив, що подібні дії не мають нічого спільного з правоохоронною діяльністю. А відповідальні особи мають бути негайно відсторонені для проведення перевірки та притягнення до відповідальності.
«Що ж до справи «Роттердам+», то я не раз аналізував тут «доказову базу», яка була зібрана за 4 роки розслідування. Як би НАБУ не хотіло цього визнавати, але в матеріалах об’єктивно немає жодних доказів. Там немає ні встановленої шкоди, ні винних, ні потерпілих. Єдиним можливим і законним рішенням в такій ситуації було закрити справу, що прокурори і зробили», - підсумував Наливайченко.
Нагадаємо, 27 серпня 2020 року САП закрила справу «Роттердам+». Причина – відсутність доказів школи від дії формули.
29 вересня рішення САП підтримав Офіс генерального прокурора. Згодом рішення САП про закриття справи законним визнав Вищий антикорупційний суд, рішення якого вступило в силу 17 листопада 2020 року.