Вищий антикорупційний суд України опублікував своє рішення про відсутність підстав для зміни прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП), який прийняв рішення закрити справу «Роттердам+» через відсутність в ній доказів.

Відповідне рішення опубліковано в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

«Слідчим суддею не встановлено підстав закріплених у ст. 77 КПК України (для відводу прокурора – прим.) для його задоволення. За таких обставин слідчий суддя приходить до висновку про відсутність підстав для задоволення заяви про відвід прокурору Пономаренко В.П.», - йдеться рішенні суду за підписом Сергія Мойсака.

Суддя зазначив, що прокурор САП Пономаренко виконує свої повноваження у повній відповідності з кримінально-процесуальним кодексом.

Всі звинувачення НАБУ щодо упередженості Пономаренка під час розслідування та закриття справи «Роттердам+» суддя Мойсак повністю спростував.

Популярні новини зараз

Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Показати ще

Рішення суду оскарженню не підлягає.

Раніше НАБУ публічно звинуватило Офіс генерального прокурора і особисто генпрокурора Ірину Венедіктову в небажанні змінити прокурора Пономаренка. Тоді в Офісі генпрокурора відповіли, що знімати зі справи Пономаренка відмовився ВАКС.

Нагадаємо, 27 серпня 2020 року САП закрила справу «Роттердам+». Причина – відсутність доказів школи від дії формули.

29 вересня рішення САП підтримав Офіс генерального прокурора. Згодом рішення САП про закриття справи законним визнав Вищий антикорупційний суд, рішення якого вступило в силу 17 листопада 2020 року.