Кабінет Міністрів України гарантував населенню відсутність підвищення тарифів на електроенергію протягом 2020 року і дотримав свою обіцянку, проте з 2021 року слід очікувати скасування пільги на електроенергію для населення.

Про це сказав Скаршевський в ефірі каналу "Україна 24".

"Те, що будуть підвищуватися тарифи на електроенергію, можна було зробити висновок ще цього літа. Наприклад, коли прем'єр-міністр Денис Шмигаль говорив, що ми ні в якому разі в 2020 році не будемо підвищувати тарифи на електроенергію, до кінця 2020 року, я відразу зробив висновок: значить, з 1 січня 2021-го буде підвищення", - сказав експерт.

За його словами, гарантія про непідвищення тарифів діяла до кінця поточного року і уряд виконав свої обіцянки. Далі стримувати ціни Кабмін вже не здатний і не буде.

Нагадаємо, тарифи на електроенергію для населення не переглядалися з березня 2017 р.вони становлять 0,9 грн / кВт.год в перші 100 кВт і 1,68 грн / кВт.ч в інший обсяг місячного споживання, в більш чотири рази менше ніж середній тариф в Європі.

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

За даними Міністерства енергетики, тариф для населення в грудні 2020 року навіть не покриває витрати на доставку електроенергії від електростанцій до кінцевих споживачів.

Щорічні дотації за занижених тарифів на електроенергію для населення досягли 65-70 млрд грн.

Ліквідацію перехресного субсидування на ринку електроенергії підтримав Секретаріат Енергетичного Співтовариства і Європейська комісія. Експерти відзначили, що від рішення щодо тарифів залежить подальша фінансова підтримка України від МВФ.