Про це повідомив голова правління АТ «Укрзалізниця» Володимир Жмак під час круглого столу, присвяченого поліпшенню взаємодії перевізника з клієнтами.

«Народні депутати вимагають від нас запроваджувати приміські маршрути в інтересах своїх окремо взятих округів, але питання компенсації за ці перевезення залишається відкритим. Наприклад, тільки Міністерство освіти та науки України вже заборгувало нам понад 1 млрд грн компенсацій», - повідомив він.

Тому, за словами Володимира Жмака, Укрзалізниця планує укладати публічні договори про надання послуг з обласними адміністраціями та великими компаніями, які зацікавлені у перевезеннях співробітників у комфортних умовах.

«Підхід простий: є договір – є електричка та якісний сервіс, немає договору – будемо обслуговувати напрямки за залишковим принципом. Іншого варіанту впливу на місцеві органи влади у нас практично немає», - констатував він, додавши, що Укрзалізниця також концентрує увагу на боротьбі з безквитковим проїздом на приміських напрямках, встановленні турнікетів на станціях та збільшенні штату контролерів.

Коментуючи питання підвищення тарифів на пасажирські залізничні перевезення у далекому сполученні, Володимир Жмак вкотре нагадав, що це компетенція виключно Міністерства інфраструктури України, а Укрзалізниця може тільки надавати регулятору свої пропозиції.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

«Ми ж можемо працювати тільки з цінами на квитки у І класі поїздів «Інтерсіті+», і ми їх не підвищили, а навпаки – знизили. Раніше ці вагони були практично порожніми, а після зниження тарифів почали заповнюватись. Ми також будемо спілкуватись з Міністерством інфраструктури відносно збалансованої тарифної політики у пасажирських перевезеннях», - резюмував очільник Укрзалізниці.