Про це йдеться в повідомленні компанії ДТЕК за результатами засідання АМКУ 15 грудня.

«Рішення АМКУ – це спроба перекласти відповідальність за неповноцінне функціонування ринку на ДТЕК. Основною метою законодавства про захист економічної конкуренції є саме адвокація конкуренції, а не припинення існування суб’єктів господарювання внаслідок застосування до них явно неспівмірних штрафних санкцій», - повідомили в компанії.

Відповідно до рішення, АМКУ хоче отримати від АТ «ДТЕК Західенерго» 175,9 млн грн та 99,2 млн від ТОВ «Д.Трейдинг» через надумані й безпідставні звинувачення в «зловживанні монопольним становищем».

В ДТЕК наголосили, що АМКУ не було проведено належного дослідження функціонування ринку електричної енергії, були проігноровані надані докази та експертні висновки.

«В торговій зоні «Острову Бурштинська ТЄС» наявна значна конкуренція між учасниками ринку, який фактично поєднаний з суміжними країнами ENTSO-E, а вирішальний вплив на ціноутворення чинить надмірне державне регулювання, запровадження price caps, неповне функціонування всіх механізмів ринку», - зазначили в компанії.

Популярні новини зараз

У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція

Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок

Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Упередженим і невмотивованим є звинувачення АМКУ в «обмеженні доступу до імпорту».

«Державою не було запроваджено проведення внутрішьодобових аукціонів на розподіл пропускної спроможності, чим істотно було ускладнено планування, прогнозування та провадження господарської діяльності імпортерами. Як наслідок, це позбавило імпортерів, у тому числі «Д.Трейдинг», права реалізувати невикористані пропускні спроможності на внутрішньодобовому ринку та призвело до несення додаткових витрат імпортерами», - повідомили в ДТЕК.

Компанія ДТЕК буде відстоювати свої інтереси та свою репутацію у судовому порядку.