У п'ятірку кращих в номінаціях «Змінюючи комунікації» та «Польща, Україна, Молдова» увійшов комунікаційний проєкт «Світлі справи» ДТЕК Мережі; в номінації «Енергія і навколишнє середовище» - проєкт «Герої в ізоляції» ДТЕК Енерго.

# СвітліСправі - це комунікаційний проєкт, в якому беруть участь п'ять ОСР ДТЕК Мережі (ДТЕК Київські електромережі, ДТЕК Київські регіональні електромережі, ДТЕК Дніпровські електромережі, ДТЕК Донецькі електромережі і ДТЕК Одеські електромережі). Співробітники ОСР - електромонтери, інженери, начальники РЕМ - знімають короткі відеоролики про свою щоденну роботу. Вони розповідають і показують, як ліквідовують аварії, модернізують мережі, встановлюють лічильники, рятують лелек і т.п. Дбають про клієнтів 24 × 7. Завдяки проекту компанія інформує клієнтів, збільшує знання і знижує публічний негатив.

«Проєкт з'явився майже 2 роки тому, з його допомогою ми хотіли зробити роботу ОСР ближчою і зрозумілішою для клієнта, побудувати знання про компанію та її внесок в життя кожної людини. Думаю, у нас вийшло. За 2 роки ми підготували 570 відеороликів, в них взяли участь понад 700 співробітників компанії, відеоролики зібрали 47 млн переглядів. На наших сторінках в соцмережах саме під відео # СвітліСправі вперше стали з'являтися позитивні коментарі клієнтів, а частка негативних коментарів знизилася з 1/2 до 1/3. Люди просто стали краще розуміти нашу роботу. Але це - точно не кінець. Ми шукаємо нові теми, нові формати. Щоб бути актуальними і корисними для клієнтів»- розповіла Діана Кладова, керівник департаменту комунікацій ДТЕК Мережі.

«Відео # СвітліСправі - наш основний контент в digital-комунікаціях. Ми плануємо і далі розвивати проєкт і ставати ще ближче до клієнтів. Ми дуже вдячні нашим електромонтерами, інженерам, начальникам РЕМів за те, що вони знаходять кілька хвилин для зйомки роликів. Кожен учасник нашого проєкту любить і цінує свою роботу, і готовий з гордістю про неї розповідати», - поділилася Юлія Багрій, менеджер по digital-комунікацій ДТЕК Мережі.

Проєкт «Герої в ізоляції» - про роботу ТЕС ДТЕК в період жорсткого карантину. Коли в березні 2020 го був оголошений локдаун, понад 2000 енергетиків на восьми електростанціях ДТЕК Енерго працювали в умовах повної ізоляції протягом двох місяців, щоб забезпечити стабільне виробництво електроенергії для енергосистеми України.

Популярні новини зараз

Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року

"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу

Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки"

Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду

Показати ще

«Коли почався локдаун, ми переживали, що нашим енергетикам буде дуже складно працювати в ізоляції, багато тижнів не виходячи за межі своїх станцій, адже вони не моряки і не космонавти, - прокоментував Віктор Зінченко, керівник департаменту з комунікацій ДТЕК Енерго. - А від них тоді залежало дуже багато - коли вся Україна сиділа на домашньому карантині, ми не могли допустити зривів у роботі енергосистеми. Так з'явилася ідея зробити все можливе, щоб забезпечити широку моральну підтримку нашим енергетикам і в першу чергу сказати їм, що вони роблять справжній подвиг, вони герої».

За час роботи наших колег в ізоляції було зроблено 900 публікацій, які отримали 22 млн охоплення. Рівень негативу за цей період знизився в 2 рази. Але головний результат - це впевненість працівників і суспільства, що всі проблеми можна вирішити. За підсумками опитування серед співробітників, після закінчення ізоляції 93% з них переконані, що їх колектив здатний працювати ефективно, незважаючи на труднощі.

«Команди PR і HR використовували весь свій креатив і всі можливі інструменти, - розповіла Ольга Ліщина, менеджер з комунікацій ДТЕК Енерго. - Включилися всі: керівники станцій, які і самі перебували в ізоляції, кухарі і медики на ТЕС, енергетики, діти і сім'ї енергетиків, навіть українські кіно- і телезірки знімали подяки відео і співали пісні спеціально для енергетиків. Основна комунікація розгорталася в соцмережах.

Під кінець ізоляції люди почали писати в коментарях не тільки «спасибі нашим героям», а й «я теж хочу до вас в ізоляцію». Енергетики на ТЕС отримали від користувачів мережі колосальний обсяг подяки і підтримки. ТЕС відпрацювали без збоїв, і жодна людина тоді не захворів».