На думку Chief technology officer ДТЕК Філіпа Лекебуша, який взяв участь у заході, енергетичне партнерство повинне стати основою співпраці для подальшого сталого розвитку українського енергетичного сектору та його інтеграції в європейські ринки.

«Як інноваційний лідер у галузі енергетики, ДТЕК підтримує цілі сталого розвитку ООН, що підтверджується нашим прагненням стати вуглецево-нейтральною компанією вже в 2040 році. Ми раді зробити свій внесок у німецько-українське енергетичне партнерство завдяки нашим ноу-хау в сфері вугільної трансформації, відновлюваної енергетики та енергоефективності а також водню», - сказав СTO ДТЕК Філіп Лекебуш.

ДТЕК представив своє бачення розвитку водневих технологій в Україні

Директор з інновацій ДТЕК Емануеле Вольпе, у свою чергу, зазначає, що розвиток водневих технологій сприятиме декарбонізації енергоємних галузей та їхньому майбутньому конкурентному позиціонуванню під час переходу до нейтральної вуглецевої економіки.

«ДТЕК пропонує запровадити місцевий пілотний проект з водню, який буде діяти як каталізатор для поступового розвитку сектору та пришвидшить впровадження необхідних регуляторних, технічних, комерційних та логістичних заходів, необхідних для старту галузі», - розповідає Емануеле Вольпе

Популярні новини зараз

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Нагадаємо, що ДТЕК став першою компанією в Україні, яка увійшла до Асоціації Hydrogen Europe, що об'єднує лідерів в сфері застосування водневих технологій в Європі. Це членство дає можливість компанії формувати мережу прямих контактів з міжнародними партнерами, зацікавленими у розвитку водневої економіки як в Україні, так і по всьому світу.

Довідка: Німецько-Український енергетичний день – це центральна щорічна подія в рамках Німецько-Українського енергетичного партнерства, до якої залучені представники політики, бізнесу, експертного середовища та громадськості обох країн з метою обміну досвідом та визначення пріоритетних питань для співпраці. 1-й Німецько-Український енергетичний день став першим публічним заходом, де були представлені основні напрямки майбутньої співпраці, а також обговорені актуальні питання в енергетичній сфері за участі широкої громадськості обох країн.