Про це він повідомив на засіданні Комітету Верховної Ради з питань енергетики під головуванням Андрія Геруса.

"Внести зміни в методику ціноутворення на електроенергію постачальників універсальних послуг (постачальники електроенергії для населення-прим.) і обмежити ПСО тільки побутовими споживачами", - йдеться у звіті Копача, оприлюдненому на сайті Комітету ВР з питань енергетики.

Згідно з рекомендаціями Секретаріату Енергоспівтовариства, уряд паралельно має забезпечити механізми соціального захисту для вразливих категорій споживачів.

У звіті говориться, що оскільки домогосподарства в Україні як і раніше отримують електроенергію за цінами істотно нижче, ніж витрати на її виробництво і доставку, на роздрібному ринку відсутня будь-яка конкуренція.

Нагадаємо, тарифи на електроенергію для населення в Україні не переглядалися з березня 2017 р.вони становлять 0,9 грн/кВт.рік на перші 100 кВт.год і 1,68 грн / кВт.ч в інший обсяг місячного споживання, що більш ніж в чотири рази менше ніж середній тариф в Європі.

Популярні новини зараз

Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Показати ще

За даними Міністерства енергетики, тариф для населення в грудні 2020 року навіть не покриватиме витрати на доставку електроенергії від електростанцій до кінцевих споживачів.

Щорічні дотації за занижених тарифів на електроенергію для населення досягли 65-70 млрд грн.

Експерти відзначили, що від рішення щодо тарифів залежить подальша фінансова підтримка України від МВФ.