"Квартал 95" готує чергову кінобомбу для телеглядачів - 2 березня на каналі 1+1 відбудеться прем'єра першого в історії студії кримінального детективу "Мишоловка для кота".

Актор Дмитро Суржиков, якому дісталася у 12-серійному серіалі роль журналіста Андрія Морозова, розповів Знай.uа, на які випробування підписався.

Дмитро Суржиков, серіал "Мишоловка для кота"

Як стало відомо, "Мишоловка для кота" - це дебютна режисерська робота для Михайла Савіна, який працював раніше над сценаріями "Сватів", "Любов у великому місті", а також над постановкою шоу "Ігри приколів".

Савін ще в процесі створення сценарію запланував участь в серіалі актора Дмитра Суржикова, з яким раніше працював у "Слузі народу" - серіалі, звичайно ж.

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

Михайло Савін та Дмитро Суржиков

До речі, через Суржикова довелося трохи змінити сценарій - за сюжетом, у будинку, де мешкає журналіст, є собака, а в актора, як з'ясувалося, боязнь цих тварин. У дитинстві Дмитра покусав пес. Тому сцени з собакою довелося виключити.

Герой Суржикова виявляється втягнутим в небезпечну гру. Причому, не він один. Компанію йому складають студент і вчителька.

Всі вони раптово в один прекрасний день отримують по мільйону доларів. Вже прийшовши до тями від такого подарунка долі, вони дізнаються, що стали ставками у чиїйсь азартній грі, на кону в якій їх власні життя і… ще три мільйони доларів! Дізнавшись про це, "мишки" починають свою гру з "котами" - гру, в якій ставки можуть обіграти самих гравців.

Дмитро Суржиков, серіал "Мишоловка для кота"

Дмитре, за сценарієм "Мишоловки для кота" виробництва студії "Квартал 95" вашому героєві доводиться багато лихачити – ганяти на мотоциклі, бігати по дахах будинків. Це правда, що ви боїтеся й висоти?

Ні, страху висоти у мене немає. Цей страх був здебільшого у знімальної групи. І я їх розумію. Не дай Бог щось би сталося, коли я бігав по даху.

Тобто в цих сценах ви виконували трюки самі, або в якихось моментах вас все-таки підміняв дублер?

В якихось сценах мене підміняв дублер, в якихось бігав я сам. Ось подивіться серіал і самі побачите (посміхається).

Це професійний підхід. У всіх виконавців головних ролей зазвичай на проєктах завжди є дублери. Це дійсно ризик – грати все самому, тому продюсери і страхуються, щоб уникнути незапланованих ситуацій. Хоча в юності мені завжди було прикро, коли мені пропонували дублера. Як будь-якому молодому актору, який хотів все робити сам, мені було цікаво виконувати різні трюки. Але зараз я вже розумію, що не потрібно відбирати хліб у представників інших професій. Їх треба поважати.

Є ж професія - каскадер. Люди цій майстерності спеціально навчаються. І якщо продюсери вважають, що так буде безпечніше і раціональніше, я ніколи не втручаюся і не геройствую.

Дар'я Петрожицька зіграла разом з Дмитром Суржиковим в серіалі "Мишоловка для кота"

В серіалі "Слуга народу" (теж від "Кварталу 95") ви зіграли голову Нацбанку. Під час зйомок ви могли собі уявити, що це коли-небудь стане реальністю?

Тоді мені здавалося, що це було б настільки круто, що це в принципі не може стати реальністю (посміхається).

Крім того, в першому сезоні я грав зовсім невелику роль, у мене там був один або два знімальних дні всього. І я поняття не мав, що у другому сезоні моя роль придбає такий масштаб.

І тільки під час зйомок третього сезону почали з'являтися якісь чутки і розмови. Але до кінця ніхто так і не вірив, що це може бути реальністю.

Дмитро Суржиков, серіал "Слуга народу"

Ви граєте і в театрі. А коли останній раз забували слова на сцені під час вистави?

Коли був останній спектакль, ось тоді і забував (посміхається).

Це часто відбувається. Викручуюся на ходу, щось вигадую. Будь-який актор так робив, робить і буде робити. І якщо він говорить, що такого з ним ніколи не було, це брехня і маячня. Я дописував всіх авторів, які у мене були.

А режисери потім за це не сварять?

Наразі в театрі я працюю практично тільки з одним режисером – це Андрій Федорович Білоус. І він до цього ставиться з розумінням. Він знає, що це не свідома витівка чи жарт якийсь, а забудькуватість людського організму.

Звичайно, це непрофесійно і погано, але бувають різні ситуації. Взагалі в театрі часто дуже багато що йде не за планом: коли не опускаються в потрібний момент декорації, коли не з'являється на місці реквізит, коли костюм, зрештою, рветься під час танців. Але це життя, всяке може трапитися. Трагедії в цьому ніякої не бачу.

Після вистави глядачі часто беруть автографи у акторів. А самі ви коли останній раз до когось підходили з цим проханням?

Напевно, ще в студентські роки. Коли брав автограф у Сергія Юрійовича Юрського. Напередодні ми з друзями побували на виставі, а на наступний день прийшли до нього в готель, щоб задати кілька питань, що стосуються акторської професії.

На жаль, тоді ще не було телефонів, зробити селфі ми не могли, але я запам'ятав, яким було теплим наше спілкування. Це було просто приголомшливо.

Сергій Юрійович виявився дуже відкритим і чесним не тільки актором, але й людиною. Взагалі я помітив, що чим більше артист, тим він простіший в реальному житті. Є, звичайно, певні винятки, феномени. Але вони тільки підкреслюють це правило (посміхається).

Зазначимо, що серіал "Мишоловка для кота" спочатку мав іншу назву - "Сніг на голову".

Дмитро Суржиков спершу повинен був грати олігарха, а не журналіста. Всього ж на ролі трьох олігархів розглядали 7 популярних українських акторів, серед яких був і Михайло Кукуюк. Але в підсумку ролі дісталися Сергію Сипливому, Андрію Романію і Євгену Ковирзанову.

Євген Ковирзанов, Андрій Романій та Сергій Сипливий

Зйомки серіалу проходили минулого літа, одночасно з іншим проєктом студії – гучним серіалом "Папік". Тому актрисі Дар'ї Петрожицькій, яка зіграла в обох фільмах, доводилося мотатися з одного знімального майданчика на інший, іноді виділяючи на сон всього пару годин.

Зйомки серіалу настільки захопили Михайла Савіна, що він схуд аж на 12 кілограмів.

Ще один цікавий момент - деякі сцени серіалу знімали в чинному аеропорту ім. Сікорського. На час частина стійок реєстрації була перекрита, але все ж в кадр потрапляли реальні туристи, які чекали свого рейсу.

Нагадаємо, раніше співвласник "Кварталу 95" Борис Шефір розповів в інтерв'ю Знай.uа про те, як зміни в країні позначилися на роботу студії, що нового готує "Квартал" у цьому році і чи будуть у "Вечірньому Кварталі" "згладжувати" політичні жарти, щоб не потрапляти в скандал.

Також Знай.uа повідомляв, що з 27 лютого в український прокат виходить військова драма "Черкаси" про морський тральщик, який під час анексії Криму на початку 2014 року був заблокований російськими судами в озері Донузлав. Читайте, як пройшла прем'єра фільму в Києві.