Стало відомо, хто переміг у 15-ї премії Книга року BBC, представленій у партнерстві з Культурною програмою Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР). Про це повідомляє ВВС Україна.

Урочиста церемонія відбулася в "Мистецькому Арсеналі" - Національному культурно-музейному комплексі в Києві.

Отже, книгою року-2019 став роман Тамари Горіха Зерня "Доця" (Київ: Білка, 2019).

У номінації Дитяча книга року BBC-2019 виграла книга "Сапієнси" Володимира Аренєва (Харків: Ранок, 2019).

Популярні новини зараз

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

Крім того, премію в номінації Книга року - Есеїстика-2019 заслужив збірник нарисів Тараса Прохаська "Так, але..." (Чернівці: Меридіан Черновіц, 2019).

Варто відзначити, що переможець у кожній категорії отримує премію в розмірі 1000 фунтів стерлінгів. Також наголошується, що видавці "Книги року BBC", "Дитячої книги року BBC" та "Книги року BBC - Есеїстика" мають право використовувати логотипи премії BBC News Україна в наступних тиражах книг-переможців.

Інна Долгушина посіла перше місце у конкурсі читацьких рецензій за рецензію на книгу Тамари Горіха Зерня "Доця". Вона отримує звання "Читач року 2019" і електронну книгу Kindle.

Нагадаємо, що компанія Xiaomi представила нову електронну книгу.

Як повідомляв портал Знай.uа, настав час нової важливої прем'єри для українського кіно – в прокат вийшов історичний трилер "Ціна правди".

Також портал Знай.uа писав, що Сергій Колос Мартинюк, лідер відомого українського гурту "Фіолет", готовий представити публіці свій перший поетичний збірник.