Ведучий програми «Політика Навиворіт», відомий політолог Дмитро Снєгирьов поділився своєю думкою про те, чи варто шукати в діях вищого військового керівництва ознаки державної зради.

Читайте Знай в Google News!

Справді, в медіапросторі постійно йде мова про те, що офіцери Міноборони, і особливо Головного управління розвідки, навмисне діють на шкоду своїй країні. Снєгірьов вирішив розглянути ситуацію докладніше.

Він нагадав, що і зрив операції по захопленню найманців з російської приватної військової компанії «Вагнера» викликав у суспільстві таку ж реакцію. Після зміщення Василя Бурби з постав глави Головного управління розвідки також пішли розмови про навмисну зраду.

Дмитро Снєгирьов, скріншот до відео з каналу "Политика Наизнанку" в YouTube

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Ще в кінці січня аналітичним відділом була підготовлена ​​інформація про те, що на території так званих «народних республік» не тільки ведуться польові навчання місцевих бойовиків, а й присутня російська військова техніка — що суворо заборонено Мінськими угодами.

На практиці з'ясувалося, що одними навчаннями справа не обмежилася — російсько-терористичні війська провели передислокацію до Первомайсько-Стахановському напрямку. В результаті обстава знову загострилася, і були здійснені нові обстріли українських позицій.

Снєгирьов поставив закономірне питання: куди дивилося Головне управління розвідки?

31 липня Кабмін видав постанову, яка дозволяла жителям окупованих територій вже з наступного дня вільно перетинати лінію розмежування. Але незабаром було отримано заяву аналітичної компанії про те, що цей захід загрожує епідеміологічну обставу на підконтрольних територіях ця постанова була негайно скасовано.

«Унікальність в тому, що для того, щоб Кабмін зробив постанову — йому необхідно отримати аналітичні дані, тобто Кабінет міністрів прислухається до аналітичного відділу. Я радий, що ми стали на сторожі національних інтересів і не допустили погіршення ситуації на підконтрольній території. Але є одне «але»: вже 5 серпня з'явилося повідомлення про відставку глави розвідки. Робіть висновки», - каже політолог.

Ряд військових в листі Зеленському назвав зрадою здачу Криму.

Повідомлялося про підозру в зраді одного з депутатів Харківської міськради.