Що знає сучасна молодь про Радянський Союз і його спадщину? Своєю думкою у програмі Сніжани Єгорової «Снігова лавина» ділиться політолог, бізнесмен і блогер Руслан Бізяєв.

«Я не можу втриматися від сміху, коли молоді люди починають розповідати мені про радянський період. Вони кажуть: так написано. Так на сараї теж написано. Вони дивуються, коли починаєш їм розповідати про піонерські табори, школи, безплатні спортивні секції. Але головне не це. В радянські часи вважалися аморальними речі, які зараз цілком припустимі. Тоді історія успіху полягала в тому, що ти багато вчишся, багато працюєш, ти маєш талант. Ти можеш пробитися, а можеш і не пробитися – були різні варіанти. Так, нагорі вистачало дебілів, але там були й дуже розумні і яскраві люди», - каже гість програми.

Зокрема, Бізяєв висловився про першого секретаря ЦК КПУ Володимира Щербицького.

«У тих умовах, в яких жив і працював Щербицький, неможливо було зробити для України більше, ніж він. Адже тодішні умови не можна оцінювати з нинішньої точки зору. Подібне завжди треба порівнювати з подібним. Так, людина в СРСР могла пробитися на самий верх, але головне – який формувався тип моралі», - зазначає Руслан Бізяєв.

Як повідомляє Знай.ua, він розповів, що Перша Світова війна не була остаточною, оскільки не розв'язала ті проблеми, які породили її.

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що Бізяєв вказав на роль «європейської ідеї» після цієї війни.