Чи можна домовитися з банком або виграти позов, коли людина бере кредит і гасить тіло кредиту, але не може погасити процентної заборгованості? На це питання відповів експерт з юридичних питань Роман Титикало журналістці Любові Завальнюк у програмі «Суть подій» на YouTube.

«Кожна справа, договір та банк індивідуальні, тому сказати, що є законодавчо передбачена можливість не платити відсотки за користування кредитом, а лише платити тіло кредиту - немає. Навпаки вся система законодавства і даних правовідносин врегульована таким чином, що людина, коли йде в банк, бере гроші під відсотки, а не бере, щоб просто взяти», - підкреслив він.

Титикало розповів, що господарська діяльність банку в цьому і полягає, що він дає гроші й отримує відсоток. Але є низка юридичних моментів, підтвердив він, це строки давності за цим кредитом, питання відповідно дійсності чи недійсності поручительства, питання пред’яв та позовів до судів і сказати, що немає позитивної практики, за його словами, не можна.

«Але ця практика стосується не того, що людина взагалі немає обов’язку сплачувати, а в тому випадку, коли є якісь юридичні нюанси. Часто це стосується строків давності, строків пред’явлення вимог, строків пред’явлення вимог про стягнення пені та штрафів. Але кожна ситуація з кредитом має свої особливості і вони стосуються як процесуальних речей, так і юридичних», - резюмував він.

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Завальнюк, що у гривні є потенціал для подальшого зміцнення до кінця літа.

Також раніше Завальнюк розповідала, які нові платіжки за газ можуть отримати українці.