Байдену не потрібна неконтрольована ескалація з Путіним, тому він перейшов до формату поважної ворожості, вважає російський опозиційний політик і громадський діяч Дмитро Гудков. Він поділився своїми думками у програмі «On Target з Капітаном Гарі Табах».

«Все дуже просто, Байден людина з великим досвідом в дипломатичній роботі і в принципі на дипломатичному рівні ображати навіть противника не прийнято. Я думаю, він зрозумів, що назвав Путіна вбивцею випадково, так сказати вирвалося. Далі пішла неконтрольована ескалація на кордонах з Україною. Після чого Байден подзвонив Путіну і на дипломатичному рівні вирішив зняти напругу», - сказав він.

Гудков вважає, що Байден все зробив правильно, зустрівшись спочатку з союзниками по НАТО, потім по G7, потім з Євросоюзом, а Путіну він вже озвучив прийняті рішення від імені колективного Заходу, тим самим вказавши, що місце Путіна після союзників по країнах НАТО.

«Американський президент, напевно, за своїм статусом має підтримувати демократію і протистояти авторитарному режиму, але в першу чергу він американський президент і він буде переслідувати американські інтереси, і я це прекрасно розумію. Плюс Америка - це країна демократична, це країна інститутів, тому головне завдання для Байдена – об'єднати колективний Захід у протидії Китаю, а Путін – другорядне», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Малика, що Джохар Дудаєв був специфічною людиною.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще

Також раніше для Знай.ua Табах заявляв, що Україна рано чи пізно вступить в НАТО.