Український політичний оглядач, блогер Руслан Бізяєв у програмі “Сніжна лавина” зі Сніжаною Єгоровою розповів, яка ситуація в Україні з жінками в політиці.

"Можна згадати, як би ми до кого не ставилися, Ірину Геращенко. Зараз безвідносно позиції, ми говоримо про яскравість. Та ж Наталія Королевська. Юлія Володимирівна. Три ми вже нарахували. Валентина Шевченко, колишня голова ще тоді Верховної Ради (УРСР, - ред.). Богословська, Олександра Кужель та ж. Насправді ми багато можемо нарахувати жінок в політиці, але у нас немає жіночої політики. Тобто, жінка в політиці і жіноча політика — це не тотожні поняття", - сказав Руслан Бізяєв.

Він зазначив, що чоловічій політиці властива жорсткість, тоді як в жіночій є поріг, який жінка не переступить.

"Ось, жінка з точки зору маніпуляцій в політиці більш рухлива. Виходячи зі специфіки жіночого мислення. Тому я і говорю про формування правильної жіночої політики в нашій країні. Починати її треба з низів. І знову ж таки, ми повертаємося до питання про те, курка чи яйце. Тобто, якщо будуть ідеологічні партії — все-таки жінкам буде легше адаптуватися", - додав Бізяєв.

За його словами, зараз багато жінок рвуться в політику, але потрібно створювати жіночу політику.

Популярні новини зараз

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Показати ще

"У нас вирішили все зробити, вкрай спростивши ситуацію. Давайте квоти введемо. І ось за квотним принципом будуть набирати жінок. За ними ж ганяються. Йти в політику при таких розкладах хочуть не тільки лише всі жінки. Вони знаходять, але потім ці жінки приходять і ламаються", - підкреслив оглядач.

Як повідомляв Знай.ua, Галина Третьякова з Слуги народу розповіла, як прожити на зарплату в 5 500 грн: "Досить на...".

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що українці назвали найвпливовіших зірок шоубізу: Тіна Кароль, Надя Дорофєєва, Alyona Alyona і інші.