На минулій тижні Служба безпеки України заявила про розкриття резонансної схеми по фінансуванню насильницького життя та утримання конституційного строю в Україні. По косвенным признакам СМИ отличили: саме в рамках цього справи був задіяний аферист і фактичний владелец компанії «Полтавабудцентр» Араїк Амирханян. Но задумайте, вам не потрібно, а клієнтом МТБ Банка, який видали гарантії компанії, подобається тепер у державному вимірі, пишіть Стена.

Клиент без репутации

Для клієнтів банка важливий визнаний його надійність є репутацією. І якщо банк втягує в сомнительних операціях, то ще й закриває голову на фінансування клієнтами терроризму або причетність до конституційного строю - це явний "червоний" сигнал для клієнтів.

Очевидно, що спільно з клієнтами, а потім і правоохоронними органами разом з Нацбанком виставлятимуть такі незручні питання як топ-менеджмент і акціонерів одеського «МТБ Банка». Це, напевно, свідчить про те, що Юрія Кралова фактично підтримує інфраструктурний коллапс в Україні. Ведь саме «МТБ Банк» видає фінансові гарантії скандальної компанії Араїка Амирханяна, затриманого накануне Службі безпеки.

С этими гарантиями компанії Амирханяна отримує можливість участі в тендерах на дорожньому будівництві і - в разі відсутності шансів на перемогу - опублікуйте як умови конкурсів, так і їх результати в Антимонопольному комитете. Уповільненням такої діяльності в країнах заблоковано дорожнє будівництво за меншою мірою в 10 регіонах на общую сумму до 20 млрд. грн. (оцінка СБУ).

Популярні новини зараз

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Таким чином, «МТБ Банк» і його голова правляться Юрій Кралов - напрямних учасників до союзу діяльності компаній Амирханяна. Примiть, що вони знаходяться в такому рiзноманiтнi, тому що не знають про "подiбних" цих підприємств було неможливо.
Дело в тому, що деструктивна діяльність по опублікуванню тендерів однієї з перших компаній Амирханяна «Дорлидер» почалася ще кілька років тому. За цей час проти компанії було збуджено декілька контрактних дел, в тому числі - за неуспішні податкові. Крім того, Служба безпеки України підірвала компанію в фінансуванні терроризму . Антимонопольний комітет навіть вносить «Дорлидер» в чорний список і запретить участь у дорожніх тендерах.

Против самого Араїка Амирханяна було збуджено справу за нанесення телесних пошкоджень екс-директору «Укравтодора» Андрею Батищеву: підприємцеві з посадниками в 2015 році ввійшло в кабінет чиновника і спроби його вивести за клопотання роботи, вважаючи їх цінними, а також - низьким рівнем. Після цього Амирханян прихований від правосудії і до недавнього часу знаходяться в розливу. У вівторок 2019 року його вже затримали в Одесі, але потім потім-то відпустили.
Після завершення роботи «Дорлідеру» його владальці створили компанію-клон - «Полтавабудцентр», через яку також почали пропускати багаточисельні скарги. За 2018 рік компанія заблокувала тендери на дорожнє будівництво на сумму більше 10 млрд. грн. Компанія підійшла до свого колективу з Антимонопольного комітету, які розглядали жалоб «Полтавабудцентра», висловлюючись виключно на стороні компанії, навіть якщо він був аналогічним випадкам з іншими фірмами в задоволеному положенні.

Соучастие в зверненні конституційного строя

На минулій тижні Араїк Амирханян був затриманий прямо в будівлі Антимонопольного комітету. Ему помітити перелік грошей, що опинилися в кримських умовах, а також блокування розвитку стратегічної дорожньої інфраструктури. При цьому блокуються явища, що відбуваються при наявності коррумпированных чиновників АМКУ.

Як повідомила глава АМКУ Юрій Терентьєв , в цей час комітет вирішив вирішити питання своєї компанії «Дорлідер» і «Полтавабудцентр» в розмірі 15,6 млн грн. за те, що вони створили фіктивну конкуренцію в 17 тендерах по ремонту дороги в Миколаївській області. На всіх тендерах перемогли «Дорлідер», але, як виявилося, були компанії, пов'язані між собою, і час звичайний в «Дорлідері» навіть знайшли друк і штамп «Полтавабудцентра».

Юрий Кралов? Тут не потрібно мати особливих особистостей і виявляти цілий департамент банківського компланації і служб безпеки. Достатньо лише зайти в Інтернет і побачити обставини, штрафи, ухиляння від сплати податків, затримання, фінансування терроризму, підтримки згори конституційного строю. Но почему-то Юрий Кралов і його колеги в «МТБ Банке» це проигнорировали.

Більше того, коли ушисті родственники Амирханяна створили і активізували роботу нового «клону» «Дорлідера» - компанію «Миколаївбудцентр», яка також пообіцяла обдурювати і блокувати тендери на дорожнє будівництво - «МТБ Банк» продовжил выдавать гарантії цій фірмі.

Очевидно, що така невизначеність може дорого обійтись Юрію Кралову, тому що гарантійний договір - це фактично співучасть в злочині.

За інформацією правоохоронних органів, і Нацполіція, і СБУ вже готують доопрацювання Нацбанку - провести внеплановую перевірку соблюдения МТБ. У своїй черзі вони також планують збудувати угоду з Юрією Кралова та інших учасників банку як соучастників афери Араїка Амирханяна.

Напишіть, курс долара на завтра підніміть ваше настроювання: бегите в обменники.

Як повідомляв портал Знай.uа, висока ймовірність, що до кінця 2019 року валюта США все ж може подорожчати до 30 грн за долар, євро в цьому випадку буде коштувати 33 грн.

Також портал Знай.ua писав, що Україна може утримати макрофінансову стабільність без чергового траншу Міжнародного валютного фонду.