Під час минулорічних переговорів з Ангелою Меркель на саміті G20 Володимир Путін пропонував Заходу схилити українську владу до фінансування сепаратистів, як це Росія робить у Чечні.

"Відносини Києва з "сепаратистами" повинні бути такі ж, як у Москви з Чечнею – їх потрібно купувати автономією і грошима", - заявив Путін під час переговорів з Ангелою Меркель на саміті Великої 20-ки у Брисбені в середині листопада 2014 року. Про це розповіли журналісти британської газети Financial Times, які почали публікувати закулісні подробиці переговорів європейських лідерів із Володимиром Путіним щодо ситуації в Україні.

"Володимир Путін – майстер дестабілізації. Чорний пояс з дзюдо, він є експертом відповідно супротивників з рівноваги. Він чергує дружні жести і грізний погляд. Протягом усієї кризи в Україні, він створив найбільш серйозну загрозу для безпеки в Європі з кінця холодної війни. Пан Путін досяг успіху в заплутуванні західних лідерів. Вони знають, що він хоче відновити вплив Росії й утримати Україну в рамках своєю орбіти. Але геть не розуміють, як він збирається домогтися своїх цілей", - йдеться у статті.

Саме криза у Україні стала межею у стосунках між Меркель та Путіним. Канцлер почала жалітися іншим європейським лідерам на те, що "Путін бреше". Відмовки російського лідера, що російські війська брали безпосередню участь у захопленні Криму і в Східній Україні стали несподіванкою для канцлера.

"На публіці Меркель не стала говорити про брехню Путіна, але в приватному порядку з усіма іншими лідерами вона постійно казала: "Він бреше", - цитує власні джерела видання.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Показати ще