Гранат сам по собі не містить «молекулу молодості», проте речовини, які в ньому присутні, під впливом кишкової мікрофлори перетворюються на уролитин А – сполуку, яка активує мітофагію, пише ScienceDaily.
Мітофагія - це природний процес очищення клітин від старих та пошкоджених мітохондрій. Від її ефективності залежить м'язова сила, стан тканин та ризик вікових захворювань. Підтримка цього механізму є важливим чинником уповільнення старіння організму.
Вчені відзначають, що здатність організму виробляти уролитин А відрізняється у різних людей і залежить від складу кишкової мікрофлори. Проте, харчові молекули граната можуть виконувати функцію, з якою фармакологія тривалий час не справлялася.
Крім цього, гранат багатий на антиоксиданти, які:
Мобілізацію хочуть прискорити: роботу ТЦК переформатують
В Україні ліквідовуватимуть селища та міста: що відбувається
Одна з країн ЄС масово депортує українців: кого відправляють додому
Єдині правила для громадського транспорту: що зміниться з 1 січня
- знижують ризик запалень та діабету;
- підтримують захисні функції шкіри;
- стимулюють вироблення колагену.
Всі ці ефекти позитивно впливають на зовнішній вигляд і загальний стан організму, допомагаючи уповільнити вікові зміни.
Поки дослідження продовжуються, корисно підтримувати мікробіом за допомогою різноманітної рослинної їжі, стежити за останніми науковими даними та іноді просто насолоджуватися гранатом.
Зазначимо, що матеріали характеру новин не замінюють консультацію лікаря. Перед будь-якими рішеннями, пов'язаними зі здоров'ям, обов'язково проконсультуйтеся зі спеціалістом.
Раніше "Знай" писав, що додати до занять після 60, щоб покращити здоров'я.
Крім того, розповідали, що цей відомий десерт знижує ризик діабету та покращує фігуру.
Також лікарі назвали напій, який покращить здоров'я кишечника.