Відома американська "натуропатка" Жанін Боурінг нещодавно розповіла про три продукти, які найбільше шкодять мозку та погіршують пам'ять.
На її думку, вони практично "вбивають" здорові клітини головного мозку, прискорюючи розвиток деменції та старіння. Про це повідомляє Express.
Першим у цьому небезпечному списку виявилася риба-меч та інші окунеподібні види. Адже у них надто високий вміст ртуті – речовини, що безпосередньо токсично впливає на нервові клітини. Дослідження показали прямий зв'язок між регулярним споживанням такої риби та розвитком хвороби Альцгеймера.
Другим "вбивцею" мозку є маргарин, у якому містяться трансжири. Вони негативно впливають не тільки на пам'ять та увагу, але можуть спровокувати депресію та інші проблеми з нервовою системою.
ТЦК змінює тактику: кого мобілізують прямо з вулиці
У Польщі запустили нові правила: що зміниться для українців
ПФУ нараховує "борги" пенсіонерам заднім числом: кого зобов'яжуть повернути виплати
Нові правила зняття готівки: ПриватБанк повідомив про обмеження
Нарешті, останнім у цій небезпечній трійці є картопля фрі через те, що її зазвичай смажать на шкідливих для мозку рослинних чи ріпакових оліях. Вони безпосередньо впливають на увагу, пам'ять та інші життєво важливі функції головного мозку.
Щоб зберегти ясний розум та гарну пам'ять, слід уникати цих трьох продуктів. Адже здоров'я мозку – запорука активного та щасливого життя у зрілі роки!
Нагадаємо про гастрит, апендицит або камінь: чому може хворіти у верхній частині живота.
Раніше ми повідомляли, які компоненти у косметиці можна поєднувати, а які комбінації зіпсують шкіру.