Експерти в галузі харчування попереджають, що не всі види риби є безпечними для вживання, і радять виключити кілька популярних сортів зі свого меню, щоб уникнути серйозних проблем зі здоров'ям.
Деякі види риб можуть бути насичені небезпечними токсинами, важкими металами, антибіотиками або гормонами, що використовуються при їх вирощуванні, і це може призвести до серйозних отруєнь або навіть хронічних захворювань.
Пангасіус
Найбільш небезпечним вважається пангасіус, який вирощується у забрудненій річці Меконг. Риба може містити токсичні речовини, такі як поліфосфати та канцерогенний нітрофуразон, а також кишкову паличку. Це підвищує ризик отруєння і проблем зі здоров'ям. Рекомендується обмежити споживання пангасіуса до одного разу на місяць і добре його проварювати перед приготуванням.
Кафельнік
Кафельнік — риба з високим вмістом ртуті, що небезпечна для дітей, вагітних та годуючих жінок. Чоловікам можна вживати до 100 г на місяць, але тільки з Середньої Атлантики. Більше — небезпечно, тому краще обмежити споживання.
5000 гривень на оплату комуналки: хто отримає допомогу у 2025 році
Долар по 50, безробіття та ціни: фінансист підказав, до чого готуватися українцям на 2025 рік
Бронювання від мобілізації скасують у три кліки: держава запровадила нову функцію
Пенсійний фонд заявив про нововведення для українців: що змінилося з 1 січня
Сом
Сом може бути шкідливим для здоров'я, оскільки в деяких країнах його годують гормонами та антибіотиками для швидшого росту, що може призвести до накопичення небезпечних хімічних речовин у рибі.
Сарпа Сальпа
Сарпа сальпа — риба з психотропними властивостями, схожими на ЛСД. Вона була використана в ритуалах Полінезії і в арабських країнах відома як "риба, яка дарує мрії". Хоча вона є делікатесом, її вживання може спричинити галюцинації та інші побічні ефекти.
Нагадаємо, як розморозити рибу без ризику її зіпсувати: три перевірені способи
Раніше ми писали про те, що до Нового року будуть готові: рецепт домашніх шпрот із мойви, точно смачніші, ніж магазинні
Крім того, Знай.ua повідомляв, ціни на ікру в Україні злетіли: за 100 грамів просять до 500 гривень