Експерти в галузі харчової безпеки попереджають про потенційні ризики використання алюмінієвої фольги при високих температурах. Якщо фольга нагрівається понад 200 градусів, особливо у поєднанні з кислими продуктами, як-от помідори, цитрусові чи оцет, у їжу може потрапити алюміній.
Хоча доза алюмінію незначна, його постійне споживання може підвищити ризик розвитку нейродегенеративних захворювань, пише HuffPost.
Як зазначає Дарін Детвілер з Національної екологічної асоціації, високі температури і кисле середовище сприяють переходу алюмінію в їжу. Джессіка Гевін, спеціалістка з харчової безпеки, радить уникати тривалого контакту кислих чи солоних продуктів із фольгою, оскільки це може призвести до зміни смаку їжі і появи ямок на поверхні фольги.
Якщо ж продукти сухі, без надлишку солі чи кислоти, а контакт з фольгою нетривалий, можна не хвилюватися. Фольга добре підходить для готування м'яса чи бекону, оскільки ці продукти не сприяють вивільненню алюмінію.
Графіки відключення світла можуть скасувати
Без прописки тепер заборонено? Що загрожує українцям у 2025 році та як не встряти у штрафи
ПФУ завітає в гості до кожного: нові правила призначення соціальної допомоги
Виплати малозабезпеченим: яку допомогу можна отримати в грудні
Алюміній присутній у багатьох продуктах і речовинах, які ми використовуємо щодня, у косметиці, ліках, антиперспірантах, питній воді та навіть продуктах харчування. За даними Центру контролю і профілактики захворювань, середньостатистична людина вживає близько 7–9 міліграмів алюмінію щодня. На щастя, більша частина цього алюмінію виводиться з організму природним шляхом.
Гевін також зауважує, що приготування їжі у фользі не несе великої загрози- лише 4% алюмінію, який споживає людина, надходить із предметів, як-от фольга, кухонне приладдя чи підноси для гриля.
Раніше ми повідомляли, розігрів їжі в мікрохвильовці, безпечна звичка чи ризик для здоров'я?
Як звичайна фольга врятує витяжку від роками накопиченого жиру- детальніше на Знай.ua.
Нагадаємо, забудьте про обмерзання в холодильнику, фольга врятує морозилку від частих розморожувань.