Дослідження показують, що деякі продукти харчування можуть впливати на запах нашого тіла, іноді викликаючи неприємні аромати, які важко замаскувати. Йдеться не лише про неприємний запах з рота від вживання часнику, а й про те, як певні продукти можуть змінити запах поту.

Продукти, які підвищують кислотність поту, можуть призвести до різкого і неприємного запаху тіла. Це відбувається, коли наш організм намагається вивести токсини. Так, червоне м’ясо, часник, гідрогенізовані олії (вживані у фаст-фуді), карі, алкоголь та ковбаси можуть суттєво погіршити ситуацію, пише Новини ю інфо.

Часник, скріншот: YouTube

Наприклад, дослідження Карлового університету показало, що піт чоловіків, які вживають червоне м’ясо, має найбільш неприємний запах. Спеції, такі як карі, також можуть залишати неприємний запах навіть після прийняття душу. Алкоголь, у свою чергу, виходить з організму разом із потом і диханням, що також може бути причиною неприємного аромату.

Спаржа та риба можуть змінювати запах сечі, а капуста та броколі, що містять сірку, можуть призводити до неприємних газів. Кава стимулює потові залози, що також може стати причиною неприємного запаху. Свіжа цибуля має аналогічний ефект, оскільки олії з цибулі потрапляють у кров і виділяються через дихання.

Популярні новини зараз

211 гривень за куб: українцям готують новий тарифний "сюрприз"

Вимоги до пенсіонерів посилили: доведеться працювати до останніх сил – виплат не буде

На блокпостах посилять перевірки: що потрібно мати при собі

Українцям не повністю виплатять першу "теплу" субсидію: у чому причина

Показати ще

Червоне м`ясо на дошці. Фото: Freepik

Отже, якщо ви помічаєте неприємний запах, варто звернути увагу на свій раціон.

Нагадаємо, по 499 грн за упаковку: супермаркети різко підняли ціни на молоко, вершкове масло і твердий сир

Раніше ми писали про те, що кіло всього по 25 грн: супермаркети оновили ціни на гречку, рис та макарони

Крім того, Знай.ua повідомляв, яблучний пиріг за ціною золота: улюблений фрукт українців побив семирічний рекорд і продовжує дорожчати