Макарони є у раціоні буквально кожного з нас, при цьому дієтологи не бачать у цьому продукті нічого шкідливого. Головне – це обирати правильний сорт та знати, з чим слід поєднувати макарони.

Спочатку варто визначитися з сортом – найкращими вважаються макарони з твердих сортів пшениці, тому що в них більше клітковини – 6,5 г на 100 г продуктів. Однією порцією можна закрити добову потребу.

Супермаркет, макарони, фото: Знай.ua

Клітковина здатна контролювати рівень цукру та холестерину в крові, знижувати тиск. Також вона сприяє схудненню та налагоджує травлення.

Так, лікарі рекомендують заправляти макарони рослинними оліями до смаку, підійде соняшникова, оливкова або будь-яке інше. Це краще, ніж томатний чи вершковий соус, якими зазвичай заливають пасту. Рослинна олія має ненасичені жирні кислоти, тому її варто включити до раціону для зміцнення імунітету.

Популярні новини зараз

Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків

Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Показати ще

Паста з сиром фета і помідорами черрі

Також з макаронами добре поєднує овочеве рагу, адже у блюді багато вітамінів та мінералів. Крім того, обід вийде набагато ситніше. Ще можна додати гриби чи морепродукти.

А ось макарони по-флотськи часто їсти не варто через велику кількість насичених жирів. Слід мінімізувати вживання ковбаси, сосисок.

Нагадаємо, пошкоджений гарбуз все одно пролежить довго: як правильно зберігати продукт, щоб їсти до наступного літа

Раніше ми писали про те, що якщо ви не зробите це перед заморожуванням баклажанів і перців, то кусатимете лікті: золоте правило заготівлі на зиму

Як повідомляв Знай.ua, робіть це перед сніданком і ваш організм "скаже" вам дякую