Туш – головний елемент жіночої косметички. Без неї більшість представниць прекрасної статі просто не уявляють свого макіяжу.

Однак, як виявилося, щоденне застосування туші для вій таїть у собі деяку небезпеку і може призвести до проблем зі здоров'ям .

Жіночий макіяж, фото womanadvice

Про те, чим є небезпечним щоденне використання туші для вій, розповіли британські фахівці.

Так, на думку лікаря-дерматолога Алексіса Греніта, систематичне використання туші може стати причиною запалення ока та призвести до випадання вій. Експерт попереджає, що особливо небезпечно спати з нафарбованими віями, оскільки це загрожує здоров'ю – може призвести до запалення очей та закупорки пор шкіри.

Популярні новини зараз

Залишаться без пенсій: кого з українців позбавлять виплат, 7 категорій

"Далі буде жах": астролог дав детальний прогноз щодо планів Путіна на Україну

Власникам карток приготуватися: "Ощадбанк" змінює тарифи за обслуговування рахунку

Ні чим не погидують: в ухилянтів-боржників відбиратимуть останнє, в тому числі і особисті речі

Показати ще

Фахівець із британської асоціації окулістів Черрі Сміт-Джейнс у свою чергу застерегла від щоденного користування тушшю, яка має волокнистий склад. Якщо користуватися нею щодня протягом тривалого часу, це може призвести до подразнення слізної плівки, а вона є щитом для очей. Роздратування призводить до того, що слізна рідина дуже швидко випаровується і виникає симптом "сухого ока". Шкідливо також щодня користуватися водостійкою тушшю через складність при її знятті .

Щоб уникнути неприємностей та не мати проблем зі здоров'ям, фахівці рекомендують давати очам відпочивати від косметики хоча б 2-3 рази на тиждень. Крім того, експерти звертають увагу на те, що після відкриття флакона з тушшю користуватися нею можна не більше 3 місяців. Оскільки за цей час туди встигає потрапити така кількість хвороботворних бактерій, якої буде достатньо, щоб спричинити запалення очей. А ще фахівці категорично забороняють додавати у туш воду чи іншу рідину, щоб її розбавити. Неприпустимо користуватися чужою тушшю . Не можна також тестувати туш у магазинах без одноразової щіточки.

Нагадаємо, як ще можна застосовувати кондиціонер для волосся: ви будете здивовані.

Раніше ми повідомляли, що не найкраща ідея: чому слід "змити красу" під час тренувань.