Важко сперечатися, але переважна частина людства мріє про пишну зачіску, і жінки тут далеко не перші в черзі. Справа в тому, що за опитуваннями серед чоловіків випадання волосся стоїть на першому місці страхів, а ось втрата "чоловічої сили" вже на другому. Тож ця проблема стосується всіх.

Випадання волосся. Фото: скрін youtube

Стрес, дешеві шампуні на основі мила та відсутність повноцінного догляду призводять до випадання волосся. Однак, якщо дотримуватися простих правил, можна попередити виникнення подібних проблем.

Про це у подробицях розповіла лікар-дерматолог Галина Безкоровайна-Хара.

Публікація Галини Безкоровайної-Хари, скріншот: Instagram

Популярні новини зараз

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Показати ще

За словами лікаря, не варто підраховувати кількість волосся, що випадає протягом дня. Тому що загальна їхня кількість у кожного різна. І для одного нормою є 100 волосся, а для іншого навіть 50 можуть становити проблему.

Випадіння волосся. Фото: Youtube

Однак є випадки, коли треба бити на сполох і не гаяти часу на "вищу математику", а максимально швидко записатися на прийом до лікаря. Наприклад, ви помітили зменшення загального обсягу волосся, бачите ділянки порідіння волосся або навіть раптову появу вогнищ без волосся. Ви спостерігаєте появу висипань на шкірі волосистої частини голови.

Але є вид випадання, що протягом життя не оминає майже кожного з нас – це сезонне випадання. Весною чи восени на вашій гребінці залишається значно більше волосся, ніж зазвичай? Чи через 2-3 місяці після якогось стресу чи захворювання?

Звичайно, ці стани також вимагають консультації лікаря, але дещо ви можете зробити самостійно.

Лікар радить відкоригувати догляд за волоссям - у жодному разі не зменшувати кратність миття, навіть якщо вас лякають пасма волосся у стоку. Шкіра голови і волосся в цей період вимагають особливого догляду.

Зачіска, кадр з відео

"Підберіть дерматологічний тонізуючий шампунь, який буде обережно, але ретельно очищати шкіру голови від забруднення та себуму (секрет сальних залоз - ред.), відновлювати шкірний бар'єр і покращувати мікроциркуляцію. На поличці в аптеці є спеціально розроблені лінійки. амінексилом Ця молекула ефективно бореться із затвердінням колагену навколо волосяної цибулини, забезпечує еластичність волосся і допомагає їм міцно закріпитися в шкірі голови.

Миття волосся. Фото Freepik

Для видимого результату рекомендую використовувати комплекс засобів - ампули з амінексилом у поєднанні з шампунем. Ампули призначені для зовнішнього використання курсом не менше 6 тижнів – для зменшення випадання волосся, збільшення густоти та зміцнення волосся. Правильний комплексний догляд за шкірою голови, раціональне збалансоване харчування та корекція дефіцитів — це основні сходинки у боротьбі за густе та красиве волосся", — розповіла дерматолог.

Нагадаємо, бути красивою чи лисою? Українкам показали найшкідливіші зачіски, від яких страждає волосся.

Раніше повідомлялося, волосся почне випадати, а лупа - сипатися: як правильно мити гребінці і що буде, якщо "забити" на це.

Також, від карієсу, грибка і навіть облисіння: лікувальні властивості часнику, про які ми не підозрювали.