Квашена капуста має унікальний смак та великий вміст вітамінів, які так потрібні організму взимку. Сам продукт дуже корисний, як і його розсіл.
Медики стверджують, що сік квашеної капусти дуже позитивно впливає на організм при регулярному вживанні. Сама заготівля, яку ми звикли робити на зиму, містить такі мінерали, як натрій, калій, магній та кальцій.
Вони допомагають контролювати тиск, роботу серцево-судинної та нервової систем, а також зміцнюють кістки.
Крім того, молочнокислі бактерії, які є пробіотиками та пребіотиками, сприяють балансу кишкової мікрофлори. Також завдяки квашеній капусті мікрофлора починає виробляти спеціальні речовини, що допомагають запобігти розвитку діабету та накопиченню жиру.
В Україні готують масштабну індексацію пенсій: на скільки підвищаться виплати
Головне за 6 грудня: ТЦК гребуть тяжко-хворих, тарифи зростуть у 2026, а ПриватБанк зрізає ліміт пенсіонерам
Один клік і грошей немає: ПриватБанк попередив про нову загрозу
Пенсіонерам подвоять доплати: хто отримає більше грошей
Капуста допомагає від запорів, але при занадто частому споживанні - викликає діарею, тому жартувати з цим не варто. Так, лікарі рекомендують пити не більше однієї склянки соку квашеної капусти на добу. Завдяки цьому організм насититися вітамінами С, К, В9 та В12.
Крім того, на сік варто звернути увагу особливо жінкам, оскільки вітамін К у капусті бореться з целюлітом, виробляючи колаген та роблячи пружним тіло.
Раніше ми писали про те, як прибрати жучків з крупи: найдешевший спосіб, який завжди рятує
Як повідомляв Знай.ua, розженуть метаболізм: щоденні звички, які стануть помічниками у схудненні.