Квашена капуста має унікальний смак та великий вміст вітамінів, які так потрібні організму взимку. Сам продукт дуже корисний, як і його розсіл.

Медики стверджують, що сік квашеної капусти дуже позитивно впливає на організм при регулярному вживанні. Сама заготівля, яку ми звикли робити на зиму, містить такі мінерали, як натрій, калій, магній та кальцій.

Вони допомагають контролювати тиск, роботу серцево-судинної та нервової систем, а також зміцнюють кістки.

Квашена капуста з медом, фото з вільних джерел

Крім того, молочнокислі бактерії, які є пробіотиками та пребіотиками, сприяють балансу кишкової мікрофлори. Також завдяки квашеній капусті мікрофлора починає виробляти спеціальні речовини, що допомагають запобігти розвитку діабету та накопиченню жиру.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень

Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ

Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти

В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу

Показати ще

Капуста допомагає від запорів, але при занадто частому споживанні - викликає діарею, тому жартувати з цим не варто. Так, лікарі рекомендують пити не більше однієї склянки соку квашеної капусти на добу. Завдяки цьому організм насититися вітамінами С, К, В9 та В12.

Квашена капуста, скріншот: YouTube

Крім того, на сік варто звернути увагу особливо жінкам, оскільки вітамін К у капусті бореться з целюлітом, виробляючи колаген та роблячи пружним тіло.

Нагадаємо, хочеться їсти ще більше: дієтологи розповіли, які продукти лише посилюють голод, а не вгамовують його.

Раніше ми писали про те, як прибрати жучків з крупи: найдешевший спосіб, який завжди рятує

Як повідомляв Знай.ua, розженуть метаболізм: щоденні звички, які стануть помічниками у схудненні.