Головний біль — це стан, який доволі складно "менеджерити", запобігати йому чи боротися з ним. Саме тому доводиться звертати увагу на всі аспекти повсякденного життя, які можуть стати тригерами для чутливих людей. Так, особливий вплив на ризик мігрені і головного болю має дієта — деякі продукти підозрюють у здатності ставати причиною больового синдрому.

Читайте Знай в Google News!

Про це розповідає видання Replyua.net з посиланням на іспанських дієтологів Сандру Бакера і Альваро Санчеса.

В першу чергу, головний біль практично часто викликає сир з блакитною пліснявою — цей продукт містить величезну кількість гістаміну, який погіршує стан хворого. З цієї ж причини дієтологи радять відмовитися від вживання всіх цитрусових. Так само проблемним стане і вживання витриманої й копченої ковбаси.

Ковбаса, скріншот відео

Популярні новини зараз

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

Також дієтологи вважають, що люди з частим головним болем повинні відмовитися від вживання продуктів і напоїв, що містять кофеїн. Науково доведено, що більше 3 чашок кави в день стають причиною появи головного болю до вечора. Особливо небезпечно вживати продукти і напої з кофеїном пацієнтам з епізодичною мігренню. Однак різка відмова від кофеїну також може стати причиною болю.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше доктор Євген Комаровський розповів, як правильно поїти дітей фруктовим соком і з якого віку можна починати вводити його в раціон.

Також Знай.ua повідомляв: Правильне харчування в офісі: як "білим комірцям" не зіпсувати собі здоров'я і життя.