Відомий український педіатр Євген Комаровський у своєму Instagram часто дає рекомендації батькам щодо лікування і виховання дітей. Так, в цей раз лікар відповів на питання передплатниці про те, як лікувати герпес у дітей.

Читайте Знай в Google News!

"Питання: як найкраще лікувати "лихоманку" на губах? Витрачати гроші на мазі, які рекламують зараз скрізь, або по-старому - припекти марганцівкою?

Відповідь: лихоманка на губах викликається вірусом герпесу, І коли вона реально вже з'явилася, вилікувати її сучасними мазями не можна. Згадані вами мазі ("Герпевір", "Веролекс", "Зовіракс" і т.д.) – лікарські засоби на основі потужного противірусного препарату ацикловіру. Лікування герпетичної інфекції одними мазями малоперспективно, хоча і реально. Для лікування необхідний і прийом ацикловіру всередину, і місцеве лікування. Все це, зрозуміло, слід робити під наглядом фахівця (лікаря-інфекціоніста). Водночас для людини, якого часто турбує саме лихоманка на губах, мати під рукою мазь необхідно. Але застосовувати її треба не тоді, коли вже з'явилися бульбашки, а при перших ознаках захворювання (поява специфічного свербіння на тому місці, де потім «вискочить лихоманка»)", - написав Комаровський.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію

Показати ще

Нагадаємо, Комаровський розповів, як сварки батьків впливають на дітей. Доктор Комаровський закликав батьків не "вбивати" дітей своїми сварками.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Комаровський розповів, чому голосував за Зеленського.

Також портал "Знай.ua" писав, що Комаровський навчив матусь міряти температуру.