На Україну, як, втім і на весь інший світ, насувається друга хвиля зараження китайським вірусом Covid-19. Але біда не приходить одна - до осені активізуються ще й сезонні хвороби. У цей сезон лікарі завжди рекомендують робити щеплення, а, враховуючи епідеміологічну обстановку в Україні та світі, важливість цього заходу зростає в рази.

Підступність Covid - 19 в тому, що його симптоматика багато в чому нагадує симптоми грипу, ГРВІ та навіть алергії, а характерні відмінності з'являються не відразу. Тому, найголовніше - це не допустити ускладнень, до якого може привести зволікання.

Служба новин ТСН опублікувала матеріал від лікарів, що містить відмінності між сезонними захворюваннями і коронавірусом.

У МОЗ кажуть, що найхарактернішими ознаками коронавірусу COVID-19 є висока температура до 38-39, 5°с, сухий кашель, утруднене дихання, відчуття втоми і біль у м'язах і грудях. До головних симптомів коронавірус також відноситься втрата нюху і смаку, може з'явитися головний біль.

Популярні новини зараз

Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Показати ще

Рідше у хворого буває нежить і діарея. Втім, немає чхання, яке виникає під час застуди. Також, якщо хворого починає турбувати біль в горлі, швидше за все, мова йде про застуді або грипі. Нетиповим проявом недуги теж може бути висип на тілі, але це буває вкрай рідко.

Грип та ГРВІ є найпоширенішими в світі інфекційними захворюваннями. Але якщо більшість ГРВІ протікають відносно легко, то грип може призводити до вкрай небезпечних ускладнень.

Під час ГРВІ зазвичай у хворого є кашель, нежить, закладений ніс, температура тримається на позначках до 38°С.загалом симптоми розвиваються повільно. Серйозних ускладнень, як правило, немає.

Грип ж, навпаки, з'являється різко. Типовими симптомами є головний біль, кашель, ломота в тілі, втома. Крім того, грип небезпечніше ускладненнями, які він може викликати. Це, зокрема, пневмонія.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що на Тернопільщині жінки народжують дітей і хворіють коронавірусом.

Як повідомляв портал Знай.ua, жителі Прикарпаття влаштовують святкування не дивлячись на"червону зону".

Також Знай.uа писав, що головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко зробив зізнання щодо карантину.