На офіційному сайті лікаря-педіатра Євгена Комаровського було поставлено питання з приводу можливості вберегти себе від інфікування коронавірусом. "Здрастуйте, Доктор. Моїй мамі, як і багатьом вчителям зараз, за 60. Хоча вона працює не в звичайній школі, а в музичній, небезпека для неї, я вважаю, ще більше. Тому що кожен день діти на уроці вокалу будуть кричати їй в обличчя. Закупитися респіраторами дуже накладно, маски, напевно, не допоможуть. Що порадите їй і таким, як вона? Що їм робити-звільнятися або все ж якось захищатися і працювати?",- написав користувач.

Читайте Знай в Google News!

Євген Комаровський же відповів, що подібна ситуація є тією, в якій ризик захворювання дуже реальний через гучність говоріння і напруги голосових зв'язок при співі. Однак діти не є тим самим головним суб'єктом, який здатний поширювати COVID-19.

"Але якщо людині за 60, і цій людині постійно кричать в обличчя різні люди, то ризик зараження і виникнення потім ускладнень дуже високий", — заявив він. І доповнивши словами про те, що Музичні школи повинні обзавестися прозорими екранами між педагогом і учнями, щоб мати можливість слухати і спостерігати.

Популярні новини зараз

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Комаровський вважає, що батьки, які водять своїх дітей в платну музичну школу, зобов'язані забезпечити викладача захисним екраном і двома респіраторами fpp2 на день як мінімум.

У кабінеті має бути інтенсивне наскрізне провітрювання між заняттями і по можливості кілька найближчих місяців проводити уроки на свіжому повітрі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, донорів крові будуть жорстко карати за обман: чим обернеться уявлення неправдивої інформації про здоров'я.

Як повідомляв "Знай.ua", 104-річний довгожитель поділився секретами довголіття: "Потрібно щодня…"

Знай.ua писав, простий народний рецепт від високого тиску і головного болю: вода, сіль і марля.