Доктор Євген Комаровський розповів батькам, як діяти коли у дитини поганий апетит. Медик дав десять дієвих рецептів допомоги у таких випадках. Відповідний пост з'явився на сторінці Комаровського в Інстаграмі.

Читайте Знай в Google News!

Поради при поганому апетиті у дитини від Євгена Комаровського:

1. Зведіть до мінімуму всі розмови про необхідність їсти, оскільки це настільки ж протиприродно, як розмови про потребу дихати.

Доктор Комаровський, скріншот з відео

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів

В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

2. Ніколи не показуйте дитині, що її бажання / небажання їсти, відкривати рот, доїдати тощо - мають для вас хоч якесь значення.

3. Змушувати дитину їсти (погрозами, шантажем, криками, подарунками) не можна. Їжа, яку з'їли без апетиту, нормально не засвоюється, оскільки "неголодність" означає неготовність кишково-шлункового тракту до приймання їжі. Наприклад, не набралася відповідна кількість ферментів, кишківник не звільнився від попередньої їжі, виробилася недостатня кількість жовчі, мало соляної кислоти у шлунку.

4. Втрата дитиною харчового ентузіазму (відволікається від їжі, сидить з повним ротом, відвертається від ложки, не відкриває рот, каже, що не хоче) - це причина усміхнутися і припинити приймання їжі.

5. При будь-яких проблемах з апетитом варто перестати годування у проміжках між прийомами і зробити все для того, щоб дитина, яка відмовилася від сніданку, не знайшла їжу до обіду.

Євген Комаровський, скрін з відео

6. Ігри у демократію хороші на етапі складання меню. Тобто, буде добре, коли ви перед тим, як йти на кухню, поцікавитеся, що дитина хотіла б з'їсти. Але, якщо на стіл поставити кашу, про яку домовилися, а дитина вимагає замінити на іншу, то позитивна реакція на таке прохання - це принципово неправильно. Повага до людської праці, вдячність тому, хто поставив їжу на стіл - не менш важливі, ніж апетит.

7. Зменшення порції, зниження концентрації продуктів (суп не густий, а рідкий), збільшення інтервалів між прийманнями їжі - це прості та ефективні способи стимуляції природного апетиту.

8. Активізація центру апетиту в головному мозку багато в чому пов'язана зі зниженням рівня глюкози у крові. Не дивно, що найкращий спосіб перебити апетит - це з'їсти цукерку. Правило "Солодке - тільки у вигляді десерту, одразу після основної їжі" обов'язкове для реалізації там, де проблеми з апетитом, а точніше його наявністю, стали щоденними.

9. Рухова активність і підтримання температури тіла - основні способи витратити енергію. Складно мати апетит, коли все життя - це диван, гаджет і тепла кімната.

10. Важливо, завжди бути впевненими у тому, що дитина справді не хоче їсти, хоча цілком може. Не хоче - нічого страшного. Не може - боляче ковтати, боляче жувати, нудота / блювання - обов'язково до лікаря.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Влад Яма зізнався, хто вразив його у саме серце на першому ефірі "Танців з зірками 2020"

Як повідомляв портал "Знай.ua", "Мільйонер-танцівник" Джанлука Ваккі закрутив вагітну красуню в курячому танці: потріпали крильцями

Також "Знай.ua" писав, що погода дуритиме голови українцям то теплом, то прохолодою: коли чекати осінь