Спеціалісти Всесвітньої організації охорони здоров'я нарешті визначилися з офіційними рекомендаціями щодо необхідності для дітей носити медичні маски. Так, медики радять користуватися цим захисним засобом вже з 12 років, а у випадку неможливості дотримання соціальної дистанції — навіть з більш раннього віку.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомляє DW.

Відповідні рекомендації були оприлюднені 21 серпня.

Для дітей від 6 до 12 років носіння масок не рекомендується. Однак коли дотримання дистанції не є можливим, діти можуть одягати маски. Йдеться, зокрема, про школи, хоча, як визнають експерти, маски можуть ускладнювати процес навчання.

Популярні новини зараз

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно

З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію

Показати ще

Причина, по якій маски рекомендуються лише з певного віку — те, що малі діти не можуть правильно одягати та знімати їх самостійно. При цьому ВООЗ наголошує, що пластикові екрани забезпечують менший захист, ніж медичні захисні маски.

люди в масках, скріншот з відео

Щодо того, яку роль відіграють діти у поширенні коронавірусної інфекції COVID-19 ВООЗ не вдалося визначитися. Так, діти та підлітки до 18 років складають від 1 до 7 відсотків заражених коронавірусом, а кількість летальних випадків від коронавірусної хвороби у межах цієї вікової групи є відносно нижчою.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Кияни можуть влетіти на 17 тисяч в метро - штрафують людей без масок.

Як повідомляв портал Знай.ua, У київському метро "голі" жінки з мітлами закликали пасажирів "роздягнутися" - "Увімкніть мізки".

Також Знай.ua писав, що Медики Франківська вдвічі переплатили за захисні маски.