Жінка створює енергетичне поле чоловіка. Від того, наскільки вона пізнала себе і своє тіло, чим наповнена, як живе і як ставиться до себе, залежить і її сексуальна енергія.

Про це сексолог і секстерапевт, кандидат психологічних наук Альона Тіунова розповіла на дівич-вечорі на честь запуску мотиваційного простору "ORA" Христини Горняк. На презентації був і журналіст Знай.uа.

Христина Горняк та Альона Тіунова

Під час свого спічу Альона підняла важливу тему, що ж таке сексуальна енергія, без якої неможливо налагодити інтимне життя партнерів.

Тіунова - авторка філософії усвідомленого сексу "Pure & Naked". Вона допомагає тим, у кого згас вогонь у стосунках і хто хоче пізнати свої справжні бажання.

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Про сексуальну енергію

Не існує такого поняття, як сексуальна енергія. Це продовження ресурсів, взятих з життєвої енергії.

З життєвої енергії йде трансформація сексуальної. Коли у людини в житті свідомість досить плоска, тоді наступна фраза звучить: причому тут секс? Це все йде на механіці, тому що потрібно продовжувати рід, потрібно виконувати подружні зобов'язання. Щось постійно рухає нами колективно-несвідомо.

Якщо ми проживаємо хаотично наше сексуальне життя, спілкуємося з абьюзерами, дозволяємо собою користуватися, при цьому не отримуємо ресурс для того, щоб у нас з'явився допресурс, з'являється порожнеча, розчарування, фрустрація, самобичування. Зовні - все шикарно, внутрішньо - як правило, 85% жінок абсолютно фрустровані, відчувають себе спустошеними. "У мене немає сил, немає енергії, я не можу зібратися..." Напевно ви чули таке. Що відбувається? Коли ми покращуємо якість сексуальної енергії, звідти з'являється допресурс. І тут мова вже йде про духовну енергію. Що це? Це не щось захмарне. Це любов, симпатія, відкритість, впевненість в собі, в тому, що ми можемо себе реалізовувати.

Альона Тіунова, сексолог

Коли у нас з'являється вже цей стан, ми можемо його транслювати своєму чоловікові. Енергія не підлягає якимось визначенням. Жінка завжди повинна бути недомовленою, рівно настільки, щоб її не могли визначити. Чому? Чи можна визначити медитацію? Всі чуємо це слово. Йога вже в мейнстрім перетворилася, ніж природний спосіб життя. Медитація більше про безмовність. Це трансцендентний стан, який непідвладний визначенню. Що таке трансцендентне? Це вийти за рамки звичної, своєї шаблонної свідомості. Жінка, як медитація, не повинна мати визначення.

Сексуальна енергія трансформується від того, як ви ставитеся до себе. Ваше ставлення до себе безпосередньо залежить від того, наскільки ви реалізовані в соціумі. Ким ви є? Чи можете ви про себе заявляти в соціумі і бути вільною, прогресуючою особистістю, не ототожнюючи себе з чоловіком, дітьми, батьками?

Як розкрити свою сексуальність?

Необхідні чіткість і формування своїх бажань і намірів. В індійській філософії існує таке поняття, як санкальпа пунша. Санкальпа - коли людина формує свій намір, пунша - те, що вона робить, створює руками, як жертвопринесення для того, щоб посилити цей намір. Це полярний процес. Є мислеформа, вона закріплюється в дії. Так і тут. Якого ви хочете чоловіка? Який секс хочете? Як хочете себе почувати? Чіткі наміри.

Говорити відкрито про секс. Як ми можемо проживати гармонійно сексуальне життя, якщо ми самі не знаємо, як ми цього хочемо, або боїмося собі в цьому зізнатися. Це часто буває в сімейних парах. Страх щось сказати партнеру, раптом він неправильно зрозуміє. Це перший банальний приклад.

Другий - коли ми занадто багато намагаємося подарувати чоловікові, забуваючи свої природні бажання, тому що потрібно подобатися. Напевно, більший відсоток стикався з тим, що це короткострокові стосунки, які все одно підв'язують когось третього в трикутник. Тому що чоловіка тримає не техніка сексу, а то, скільки ресурсу він може почерпнути від жінки. Чоловік наповнюється за допомогою жінки.

Альона Тіунова, сексолог

Еротичні фантазії - наступний крок. Найчастіше наша свідомість, наша психіка, скорочує всі образи для того, щоб ми в максимально вузькому розумінні ситуації могли рухатися далі. Потрібно виходити за межі кола - розширювати фантазію. Будьте сміливі. Образи дозволяють розширювати нашу свідомість. Коли фантазія прожита, ми переходимо до дій.

Іноді я запитую клієнтів, а чи знаєте ви тих, з ким спите? Тому що дуже часто ми стикаємося з тим, що все побудовано на патернах, які і у нього, і у неї закладені з самого моменту народження, і придбані звички, які базувалися, як правило, на тлі інших людей, але не вас.

Чому самоізоляція так сильно вплинула на психоемоційний стан людей і призвела до розірвання союзу або стосунків у 80% пар. Люди були чужими один одному! Спільних інтересів немає, пристрасті немає, потягу немає. Все! У них порожнеча.

Жінка, яка ідеально пізнала себе і своє тіло, володіє магнетизмом, який притягує чоловіків. Це спосіб життя, який посилює лібідо і підвищує сексуальність. Це те, що транслюється на чоловіка.

Фото з Instagram Альони Тіунової

Раніше повідомлялося, що на дівич-вечорі на честь запуску "ORA" Христини Горняк також виступила стиліст Ліна Христофорова. Вона поділилася порадами, як створити свій стиль. Ліна розповіла, чому не варто гнатися за трендами і купувати так звані must have речі.

Нагадаємо, Знай.uа відвідав вечірку на честь запуску мотиваційного простору "ORA" Христини Горняк. Дівчина Володимира Остапчука влаштувала тематичний дівич-вечір з розмовами про секс, стиль, з танцями та подарунками.