Незважаючи на корисні вітаміни, які містяться в помідорах, їх вживання не завжди корисно організму. Надмірне або щоденне вживання томатів нерекомендується, 150-200 грамів буде достатньо. Про це повідомила дієтолог Наталія Круглова.

Читайте Знай в Google News!

Велика кількість органічних кислот є фактором, при якому вживання помідорів в свіжому вигляді небажано людям при захворюваннях травного тракту, гастриті або виразкових хвороб.

Томати також сприяють розвитку алергії через стимуляцію викиду гістаміну. Термічна обробка помідорів сприяє їх більш корисному властивості через більший вміст лікопіну, антиоксиданту, який знижує ризик серцево-судинних захворювань і захищає від онкології.

Помідори, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Показати ще

При варінні або 10-хвилинному гасінні знижується вміст вітаміну C і через це бажано чергувати обидва варіанти.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, не тільки миття рук: яка проста звичка вбереже вас від Covid-19. Полоскання рота і горла ополіскувачами знижує концентрацію коронавірусної інфекції в ротоглотці хворого, а також зменшує ризик передачі вірусу.

Як повідомляв "Знай.ua", все включено, ваги вимкнені: як не набрати зайву вагу у відпустці. Готелі All Inclusive, достаток страв, морозиво і т. д... Тому після відпустки часто виникають проблеми, і доводиться худнути заново.

Знай.ua писав про лимонний дар богів: позбавляємося від зайвих кіло за допомогою вітамінного сиропу. Серед ряду дієт особливо популярна на мінеральній воді. Вона допомагає прискорити метаболізм.