Знаменитий французький лікар Катерин до 120 років залишався молодим, енергійним і життєрадісним. Секрет в тому, що він знав рецепт еліксиру життя.

За словами самого лікаря, весь секрет його довголіття в тому, що він 3 рази в рік - навесні, влітку і восени - по два тижні пив так званий "еліксир життя".

Еліксир життя

Готують його так: 400 г вівса ретельно промивають, заливають 6 л окропу і варять до тих пір, поки не залишиться три літри рідини. Потім відвар пpoціджують через бавовняну тканину, додають 100 г натурального меду, щільно закривають кришкою, дають ще раз закипіти, остуджують, переливають у чисті пляшки, щільно закривають і ставлять в холодильник.

Перед вживанням в стакан вичавлюють сік лимона (за смаком). П'ють відвар за півгодини до їди по 100 г дуже маленькими ковтками, це важливо!
Вівсяний відвар чудово очищає організм, сприяє схудненню і омолодженню, насичує цінними поживними речовинами і вітамінами.

Також овес можна просто пити як чай: 1 ст. ложка вівса на 2 склянки води, кип'ятити близько години на повільному вогні, під кришкою.

Один з найкращих рецептів для оздоровлення

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

✅Один стакан зерен вівса (в крайньому випадку "Геркулес") на п'ять склянок води, виварити до половини, до густоти рідкого киселю.

✅Процідити і влити у відвар рівну кількість молока (близько двох склянок), прокип'ятити знову.

✅В отриману таким чином рідину додати 4 чайні ложки меду (за смаком) і ще раз прокип'ятити.

Одержаний при цьому приємний напій вживати в НЕ остившем або підігрітому вигляді протягом дня в два або три прийоми.