Дитячий лікар і телеведучий Євген Комаровський попереджає, що ускладнене дихання може бути симптомом дуже різних і вельми небезпечних хвороб.

Читайте Знай в Google News!

Тому вкрай важливо вчасно зорієнтуватися, розібратися, чи немає в дихальних шляхах сторонніх предметів і чи не страждає людина на бронхіальну астму. Доктор Комаровський розповів у своєму блозі про способи надання першої допомоги в різних ситуаціях і нагадав батькам, що їм потрібно зробити, якщо дитині важко дихати.

"Задишка може бути пов'язана з проблемами з серцем, отруєнням, низьким рівнем гемоглобіну і так далі. Ускладнене дихання і задишка, як правило, є симптомами досить небезпечних хвороб, які лікуються абсолютно різними способами", - зазначив педіатр.

Перше правило – завжди, коли має місце ускладнене дихання, потрібен лікар, бо ситуація серйозна, підкреслює Комаровський. Також для дитини повинен бути термометр та гігрометр, вологість повітря 50-70%, температура повітря максимум 22 градуси.

Популярні новини зараз

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, засмага може нашкодити дитині – Комаровський дав важливі поради всім батькам.

Як повідомляв портал Знай.uа, Комаровський пояснив, яку температуру можна виставляти на кондиціонері, коли на вулиці +35 градусів.

Також портал Знай.uа писав, щоб куряче м'ясо не стало джерелом отруєння: уроки харчової безпеки від Комаровського.