Доктор Комаровський часто відповідає на запитання користувачів про коронавірус. Чергове з них стосувалося медичних масок. Людина, що поставила питання, зазначила, що маска вже перетворилася на пропуск в супермаркеті і поцікавився, чи є взагалі сенс у цьому "аксесуарі".

Комаровський відзначив, що він згоден з думкою ВООЗ щодо необхідності носіння масок. Головним чином вони потрібні для того, щоб хворий людина не заражав оточуючих. При кашлі та чханні виділяються мільйони частинок, що містять віріони. Маска здатна утримувати їх. Однак здоровій людині ні на який захист сподіватися не доводиться. Комаровський підкреслив, що це очевидний факт, що здорових людей маски не захищають ні від коронавируса, ні від інших вірусних хвороб, що передаються повітряно-крапельним шляхом.

За словами Комаровського, маска може бути ефективною тільки в тому випадку, якщо її змінюють по декілька разів на день або хоча б регулярно стирають і пропрасовують. Те, як носять маски в нашій країні, доктор назвав "профанацією", і зазначив, що наївно сподіватися на те, що бабуся зі своєю пенсією буде постійно міняти захисні маски кожні 2 години.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Комаровський підказав батькам, куди подіти дітей, які верещать і пустують: після цього квесту "заваляться" спати.

Популярні новини зараз

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень

ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення

З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію

Показати ще

Як повідомляв Знай.uа Комаровський попередив про небезпеку гепатиту: як можна заразитися і способи захисту.

Знай.uа писав, дві нові епідемії - виклик для Зеленського? Санітарний лікар попередив українців про незворотнє.