Відомий український педіатр Євген Комаровський вирішив розповів українцям про те, чому коронавирусной інфекцією заражаються не всі в умовах пандемії. Про це Комаровський розповів на своєму YouTube-каналі.

"Є поняття неспецифічного імунітету. Тобто – це захисні ворота навколо нашого організму, так званий місцевий імунітет. Вірус потрапляє на захисні оболонки, і там працюють певні захисні сили. Там виробляють слиз, яка включає в себе лізоцим, інтерферон, певні речовини, які вбивають ці віруси прямо на місці, не даючи їм проникнути всередину організму", – каже лікар.

Комаровський переконаний, що завдяки місцевого імунітету організм людини здатний не заражатися багатьма інфекціями. Медик зазначає, що коли неспецифічний імунітет не спрацював, то починають діяти антитіла і функціонує специфічний імунітет.

"Починають вироблятися секреторні тіла, антитіла в слизу. Антитіла – не універсальні. Проти коронавіруса – свої, проти грипу – свої, проти бактерій – свої", – повідомив медик.

Для профілактики педіатр дає рекомендації дихати чистим повітрям і багато пити для зволоження слизових оболонок.

Популярні новини зараз

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Показати ще

"наприклад, до дитини на слизові оболонки коронавірус потрапив, і він його "задавив" без вироблення специфічних антитіл, просто своїм місцевим імунітетом. Тому у нього нічого не виявлять. Або коли неспецифічний імунітет не спрацював, але дитині вистачило секреторних антитіл (тих, що в крові не знадобилося) – ось у нього виявлять антитіла, хоча симптомів так і не було", - зазначив Коморовський.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Комаровський пояснив, прийде бубонна чума з Монголії в Україну.

Як повідомляв Знай. ua, Комаровський закликав українців терміново відправити дітей до школи.

Також Знай. ua писав, що доктор Комаровський розвінчав один з головних міфів.