Вчені і медики заявили, що покупцям варто бути максимально обережними під час візитів до супермаркету. Виявляється, є ряд поверхонь, які активно накопичують на собі небезпечні бактерії. Саме тому варто розповісти нашим читачам про 4 предмети в магазині, яких краще уникати чи мінімізувати контакти з ними.

Будьте пильні під час походу до супермаркету, не забувайте мити руки відразу після приходу додому. Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських телеканалів.

Супермаркет, скріншот: YouTube

Фахівці в першу чергу розповіли про візки і корзини, їх ручок щодня торкається велика кількість людей, що значно підвищує ризик зараження на різні захворювання.

Дослідження іспанських вчених показало: близько 50% таких ручок вражено ентеробактеріями — групи бактерій, здатних викликати інфекції шлунково-кишкового тракту, сечового міхура, легенів. Тому їх рекомендується в супермаркеті протирати дезінфікуючими серветками.

Популярні новини зараз

А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

в супермаркеті, ілюстртивне фото з вільних джерел

Дверцята і ті ж ручки холодильників, морозильних камер, де зазвичай зберігають напої, заморожені продукти, м'ясо — це наступний небезпечний об'єкт. Тільки на одній ручці холодильника в супермаркеті можуть жити понад 33 000 бактерій і мікробів. Протріть і їх серветкою, перш ніж відкривати дверцята.

В супермаркеті, фото: youtube

Ще один предмет, який збирає на собі мікроорганізми - сумки для покупок. Більшість людей сьогодні відмовилися від одноразових пакетів, надаючи перевагу використанню полотняних сумок. Але їх треба періодично прати, про що люди часто забувають. В ідеалі такі сумки потрібно прати в мильному розчині після кожного відвідування супермаркету, особливо, якщо в ній було принесено продукти, які можуть швидко псуватися.

Крім того, потрібно бути дуже уважними до упаковок заморожених продуктів. Важливо щоразу переконуватися, що вони герметично упаковані і не протікають, інакше потрапляння хвороботворних мікроорганізмів не уникнути.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, киянам впарюють липовий антисептик на входах до ТРЦ – вода замість спирту.

Як повідомляв Знай.uа задоволення ціною життя: українця вбила закуска під пиво, будьте уважніше.

Знай.uа писав, українцям в "Ашані" попалися лимони з цвіллю, і це не благородна фішка - "Чекай неуважного покупця...".