Щоднялюди вживають різноманітні продукти, і навіть не підозрюють, що у них може критися небезпека. Особливо високий ризик, якщо ви їсте сирі овочі, фрукти, бобові. В них можуть міститися токсичні речовини, які зникають після термічної обробки. Вони викликають сильну алергічну реакцію з судомами, розладами шлунково-кишкового тракту і навіть задухою. Пропонуємо вашій увазі перелік продуктів, які можна їсти сирими.


1. Квасоля. Містить в складі білок фитогемаглюттинин, який стає причиною розладів шлунково-кишкового тракту. Тому перед приготуванням квасолю потрібно вимочити хоча б 5 годин. Обов'язково контролюйте готовність квасолі перед вживанням.

2. Гіркий мигдаль. Джерело ціаністого водню – сильної отрути, який може призвести до смерті. Цей горіх взагалі не можна готувати вдома, ласощі з нього можуть робити тільки професійні кухарі.

Від синців під очима допомагає мигдальне масло https://e-w-e.ru


3. Картопля. У ньому міститься токсична речовина – селанин. Визначити концентрацію селанина можна за зовнішнім виглядом бульби. Якщо бульба зелений, таку картоплю краще взагалі викинути, і навіть не намагатися її готувати, не кажучи про те, щоб їсти її сирою.

Популярні новини зараз

Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Показати ще


4. Таро або колоказия. Близький родич картоплі. Дуже корисний бульбоплоди, який, правда, не можна їсти сирим. В сирому таро висока концентрація оксалату кальцію. Ця речовина може викликати задуху. Якщо вам пощастить вижити, надалі доведеться лікуватися від каменів у нирках.


5. Касторовые боби. Придатні тільки для приготування касторової олії (всім відомої “касторки”). Їсти в будь-якому іншому вигляді категорично заборонено з-за високої концентрації рицину.

бязательно підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Вчені довели: лісові ягоди зроблять вас розумнішим.

Як повідомляв портал Знай.uа Рецепти, заморожування і маски для обличчя - як вибрати і оригінально використовувати полуницю.

Також Знай.uа писав Як правильно вживати полуницю.