Як відомо, з приходом весни та літа з'являються вони, квіти, які для одних є Божим творінням і способом отримати задоволення, насолоджуються їх ароматом, а для інших – біль і страждання через алергію на пилок, яка перетворює організм в зону бойових дій.

Відтак, у мережі розповіли, як вберегтися від "смертельного" пилку, який може проникати в організм людини не тільки в процесі дихання, а й через потрапляння на шкіру, пише Vogue.

Зокрема, як відзначається, наразі більшість людей не сприймають симптоми алергії всерйоз, чим часто ускладнюють собі життя, викликаючи значно гірші наслідки. Також часто реакція на алерген відбувається не відразу після першого контакту, а може з'явитися тільки з часом, що в свою чергу теж викликає серйозні проблеми.

Весна, діти, квіти, фото: Pixabay

Ще до недавнього часу передбачалося, що пилок проникає в організм тільки в процесі дихання, проте останні дослідження показують, що вона може проникати і через шкіру, серйозно послаблюючи її захисний бар'єр. Так, дослідники Estée Lauder виявили, що пилок (як і забруднене повітря, ультрафіолет і блакитне світло) руйнує природний бар'єр шкіри, викликає роздратування і впливає на вироблення колагену.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще

Чи можна запобігти агресивній дії пилку?

Перш ніж закритися в кисневій камері до початку зими, варто зрозуміти, як захищати шкіру навіть в пік сезону цвітіння. Шкіра з ослабленим захисним бар'єром схильна до сухості, почервоніння і свербіння.

"Пилок, вона чіпляється майже до всього. Прийшовши з вулиці додому, вимийте обличчя м'яким очищаючим засобом і освіжіться термальною водою", - радить косметолог з Лос-Анджелеса Шані Дарден.

Щодо різноманітних препаратів від алергії, то вони впливають на сальні залози, що відповідають за вироблення шкірного жиру, та блокують їх - в результаті шкіра зневоднюється. До ризику піддається і шкіра голови, тому що частинки пилку настільки дрібні, що проникають в кров через волосяні фолікули.

Квіти / Pixabay

"Мийте волосся кожен день після повернення додому спеціальним шампунем для чутливої ​​шкіри, а раз на тиждень робіть детокс-процедури глибокої дії", - радить перукар з празької студії Stolen Крейг Хьюган.

Водночас майже всі дерматологи рекомендують в догляді за шкірою комбінувати засоби з церамідамі, антиоксидантами (особливо вітамінами С і Е) і гіалуроновою кислотою. Важливо шукати на упаковках написи: calming, cooling і anti-redness - і уникати агресивних кислот, грубих пілінгів і ретинолу: вони, найімовірніше, викличуть ще більше роздратування.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що потрібно вживати, щоб уповільнити процес старіння.

Як повідомляв портал "Знай.ua", дієтолог розкрив цілющі властивості мікрозелені.

Також "Знай.ua" писав, як правильно доглядати за жирним волоссям.