Мікрогрін або мікрозелень. Останнім часом всі популярні блогери використовують її для салатів, смузі, канапок. В чому ж користь і різниця від звичайної зелені? Детально про е розповів дієтолог Андрій Маковецький у своєму Іnstagram.

Мікрогрін - це та ж сама зелень (редис, рукола, броколі, петрушка та ні) тільки ще зовсім молода. Зазвичай, її вживають на 7-14 день після пророщення🌱. Цінність її в тому, що вона володіє збільшеною кількістю вітамінів та мінералів, ніж доросла рослина. Тобто, мікрогріна потрібно з’їсти в 2-5 разів менше, щоб отримати ту ж користь, що і з великої порції рослин.

Мікрогрін має приємніший смак і вигляд. Це особливо важливо, якщо вам, чи вашій малечі, не підходить "доросла" зелень по смаку (наприклад пророщенна броколі смачніша ніж доросла і її можна їсти відразу сирою).

Зелень, скріншот: YouTube

Мікрозелень містить багато хлорофілу, який залужнює організм, знімаючи запальні процеси, а також зменшує кількість підшкірного жиру.

Кожен вид зелені, виконує іншу функцію в організмі. Наприклад: ⁃ проростки гороху вирівнюють рівень інсуліну та очищають судини від холестерину ⁃ проростки редису боряться з бактеріями ⁃ проростки пшениці є природнім енергетиком і тонізують краще ніж кава, позитивно впливаючи на мозок і серце

Наше тіло не може якісно працювати, якщо в раціоні не буде достатньої кількості, потрібних, вітамінів і мінералів♻️. Тому, необхідно заповнити добові норми, щоб не сталося «поломок». Мікрогрін, в цьому дуже допомагає, головне - використовувати різноматні рослини. + Непотрібно забувати, що і зерна, які щойно почали проростати мають в 10👈 разів більше вітамінів і мінералів, ніж звичайне зерно. Тому, рекомендую додавати, як мікрозелень так і пророщені зерна (соняшника, нута, кіноа і тд).

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Спробуй смак літа - простий рецепт смачного пирога з полуницею додасть яскравих фарб вашим будням.

Як повідомляв портал Знай.ua, Розкрито таємницю "ледачого" схуднення: ні спорту, дієтам і "чарівним" пігулкам.

Також Знай.ua писав, Схуднути без дієт: таблиця калорійності та здорове харчування.